,,101 дни до София – столица на Европа „

23 септември 2017

На 21.09.2017 година в зала Средец на хотел Балкан в столицата се проведе първото публично обсъждане ,, 101 дни до София – столица на Европа „. Събитието бе организирано от ПанЕвропа България.

V OBEKTIVA - 101_DNI_DO_SOFIA_STOLICA_NA_ES_STOP_03

Председателят на ПанЕвропа България Гергана Паси официално откри конференцията. Представени бяха приоритетите на Българското Председателство на Съвета на ЕС. В дискусията бяха обсъдени предизвикателствата пред постигане на приоритетите. На събитието присъства и Лиляна Павлов – министър на Българското председателство на Съвета на ЕС. Сред участниците във форума бяха Максим Бехар, Елена Поптодорова, Илия Лингорски, Андрей Новаков и др.

V OBEKTIVA - 101_DNI_DO_SOFIA_STOLICA_NA_ES_STOP_01

По време на Председателството на Съвета на Европейския съюз за периода 1.01 – 30.06 2017 година Република България ще се стреми в позитивен дух към постигането на ориентирани към бъдещото реални резултати, следвайки принципите на прозрачност и отчетност и реализирайки ,, отворено към гражданите “ Председателство.   Страната ни ще се търси баланс между специфичните приоритети на държавите членки и стратегическите приоритети на ЕС за постигането на реални, видими резултати в активен диалог с гражданите по европейските въпроси в отговор на техните очаквания за повече сигурност, заетост, устойчив растеж и по – силно присъствие на Съюза на световната сцена. Водещ принцип на Българското председателство е запазването на единството и солидарността между държавите членки чрез предлагане на компромисни решения в рамките на общностния метод.

 

репортер : Ася Георгиева
оператор : Антон Хариев

постпродукция : Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)