Джаз от най-висок клас в концерта „Go Fusion!“ на Христо Йоцов Квинтет

15 януари 2017

Последният албум на българската джаз звезда Христо Йоцов  –  „Go Fusion!“ от представянето му Студио 5.

Гледайте уникалният концерт на Христо Йоцов Квинтет от 26-ти февруари 2015 г. и се забавлявайте! В Студио 5 общо взето нямаше празен стол, нито лице без усмивка. Ние, In LIFE TV  бяхме там, за да се насладим на джаз изпълненията и  излъчихме концерта на живо.Важно е да знаете, че както в повечето си проекти Христо и този път представя млади и талантливи музиканти. А именно – Денис Попстоев (саксофон) и Божидар Василев (тромбон), които са двама от най-интересните и атрактивни изпълнители на новото поколение джазмени. На сцената се качиха и познатите и обичани Шибил Бенев (китара) и Димитър Карамфилов (контрабас). Програмата на концерта е от нови, писани за проекта пиеси на Христо Йоцов и, както подсказва името, музиката е смес от стилове, настроения и много ритъм.

DPP_312161

Христо Йоцов Квинтет от Студио 5

Професор Христо Йоцов с право е определян за един от най-големите джазмени у нас. Славата и творчеството му напускат и пределите на страната ни. Той е роден през 1960 г. в семейство на музиканти. Завършва музикално училище и академия в класа по ударни инструменти на проф. Добри Палиев. От 1982 г. свири с различни джаз групи в България и Европа. С „Акустична версия“ печели двете най-престижни европейски награди за джаз – през 1985 г. в Белгия и през 1986 г. в Германия. В периода 1982-89 г. е барабанист и аранжор на Биг-бенда на Българското радио.

От 1989 г. води клас по ударни инструменти в отдел „Поп и джаз“ в Музикалната академия „Панчо Владигеров“, професор. Свирил е със световни имена на джаза като Симеон Щерев, Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Томи Смит, Анди Скофийлд, Адам Пиерончик, Ерик Про, Стив Хамилтън, Тим Гарланд, Алексия, Реджи Уоркмън, Бени Мопин, Стийв Слегл, Том Харел и мн.др.

Христо Йоцов

Христо Йоцов

В момента е един от най-активните и креативни музиканти на българската джаз сцена и основен двигател на много проекти. Характерно в дейността му на инструменталист и педагог е привличането на млади музиканти. От 1995 г. свири предимно в собствени проекти с участието на български и чужди музиканти, за които създава оригинална музика. Има издадени над 30 албума за български и чуждестранни компании. През лятото го видяхме и на сцената на A to Jazz фестивал в София, където определено зарадва публиката си и меломаните.

 За всички онези, които не са имали възможност да видят на живо концерта и представянето на албума „Go Fusion!“ , могат да го направят тук и сега. Часове с хубава арт музика…

Приятно слушане!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)