airbus_air_mobile

Прототип на летяща безпилотна кола от Airbus

20 януари 2017

Топ-производителят на пътнически самолети Airbus обещава прототип на летяща безпилотна кола до края на годината. Това обяви изпълнителният директор Том Ендърс на дигитална конференция в Мюнхен, съобщи „Ройтерс“.

Според тях това ще реши проблемът със задръстванията в градовете. Миналата година компанията създаде нов отдел – „Градска въздушна мобилност“, чиято задача е да разработва концепции за превозни средства, които да транспортират хора в подобни на хеликоптер машини. Целта е хората да могат да си поръчат летяща кола със смартфона като такси. Той се надява първата демонстрация с човек да е до края на 2017 г. След това започва тежката работа.

Използването на летящи машини ще облекчи и инфраструктурата на градовете, защото няма да се налага влагането на милиони за нови и големи пътища и мостове. Според него, ако игнорират тази възможност, Airbus ще бъдат изтикани от бизнеса от тези, които се заемат вместо тях.

Законовото положение с подобна кола би било двойно по-сложно от това дори за обикновените автономни коли, които вече се тестват на реалните пътища в САЩ и други държави, но чийто статут пред закона, когато се превърнат в комерсиален продукт е все още неясен.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)