11 от най-необичайните плажове на планетата, събрани в едно видео

11 от най-необичайните плажове на планетата, събрани в едно видео

15 януари 2016

Най-уникалните плажове в света не са застроени с луксозни хотели и скъпи ресторанти, а представляват просто ивица пясък, запазила действеността си – те дължат славата си на различното оцветяване на пясъка. Невероятните багри са се получили от сблъсъка на вълните с брега и контакта на водата със скалите, мидите, коралите…

Ако имате възможността и времето да обикаляте света в търсене на най-екзотичните и необикновени плажове на планетата, вижте следващото видео:

Плажът на Малдивите, например, прилича на звездно нощно небе. Светлините на този плаж са причинени от микроскопичен биолуминисцентен фитопланктон, който излъчва светлина, когато се развълнува от прибоя.

Уникалният плаж от стъкло в Калифорния, който се намира близо до Форт Браг се е формирал след изхвърления през годините боклук от местните жители, които са се удряли в пясъка от прибоя. Изхвърлянето на боклуци в крайна сметка е забранено, но стъклото по пясъкът остава.

Розовият пясък на Бахамите се пигментира от смити коралови останки, които се натрошават в земята на малки парчета от прибоя.

Изключително интересен е и екстремният плаж Махо до самолетната писта на остров Сейнт Мартин.

И тъй като в Южното полукълбо лятото започна на 22 декември, определено можете да започнете планиране на следващото си пътуване. Стягайте куфарите!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)