Cover

Шарапова – откровено пред списание Edit

22 август 2014

Героиня на новия брой на списание Edit стана Мария Шарапова, която спечели „Уимбълдън“ на 17 години и се превърна в световна тенис звезда. Тя сподели подробности  за гаджето си Григор Димитров, личните си амбиции, любовта си към обикновения живот, както и за живота си в Съединените щати и връзката й с Русия.

20140821-maris

Сред рекламните договори на 27-годишната рускиня са имена като: Tag Heur, Nike и Cole Haan. В допълнение, тенис асоциацията на жените я постави на шесто място в класацията си. Трудно е да срещнеш човек, който да не е чувал името на Шарапова.

20140821-maris2

По този повод Мария свива рамене и отговаря: „Водя съвсем обикновен живот. Винаги съм живяла в близост до плажа. Имам къща в Manhattan Beach в Калифорния и в Сарасота, Флорида. Там хората почти не ме притесняват. В същото време уважат изключително много спортистите.”

След три месеца на интензивни участия в различни турнири, Шарапова успя да отдели време за кратка почивка в Мексико с любимия Григор Димитров. Ето какво мисли двойката за папараците: „Ние се смеем на изобретателността им. Винаги съм харесвала детективския дух на Шерлок Холмс. Чудно ми е как успяват винаги да ни намерят…. Ние сме там, където няма нищо друго освен пясък и океан и изведнъж се появява лодка… Когато сме у дома и не спортуваме, ние ставаме двама обикновени младежи, които се опитват да живеят собствения си живот. Така че всичко това изглежда смешно.”

20140821-maris3

Според съобщения в медиите, Шарапова е спечелила през годините около 90,0 милиона щатски долара, което неминуемо я превръща в спортна икона.

На шест годишна възраст Мария живее в Сочи, където случайно среща Мартина Навратилова. Още на следващата година малкото момиче заминава за Съединените щати, за да се обучава в легендарната академия IMG Academy във Флорида. Нейната майка Хелън остава в Русия, а баща й – Юрий заминава заедно с нея. Тогава той не говори нито дума на английски език. За да плаща  уроците на Мария работи на няколко места. Две години по-късно, майката на спортистката също се премества в Съединените щати. Шарапова признава: „Родителите ми ме научиха на много неща. Те ми дадоха чувство за реалност. Видяха потенциал в мен и знаеха, че ще трябва да се правят жертви. В началото едва ли са си представяли колко далеч ще стигнем.”

20140821-maris4

Тенисът  винаги е бил на първо място за Мария, но това не е единствената й страст. В допълнение към спорта, тя произвежда бонбони под името Sugarpova: сладките изкушения се продават в 30 страни по целия свят. Наскоро тя инвестира в производството на слънцезащитни продукти – Supergoop. Плюс това има собствена линия дизайнерски обувки Cole Haan: „Харесва ми да следя процеса. Обичам творческата част на бизнеса и разбирането на връзките. Когато бях по-млада, мислех, че мога да бъда архитект. Обичам дизайнерската работа.”

Това, което прави изключително впечатление, когато си лице- в- лице с Шарапова е топлината в погледа, контрастираща с амбициозната и енергична натура на известната тенисистка.

20140821-maris5

Въпреки многото години, прекарани в САЩ, Мария счита себе си за рускиня. Спомнете си, по време на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи, тя носеше факела. Шарапова не се съгласява с критиките относно готовността на родината й за Олимпиадата:  „Ако хората само знаеха как изглеждаше Сочи преди това, никой не би се оплаквал, че няколко хотела не са били готови. Тук нямаше нито една спортна зала. Всичко се построи от нулата.”

По време на разговора Шарапова се държи като истинска американка: усмихва се, смее се и кима ентусиазирано. Тя чувства двойствеността  в себе си- принадлежност към две напълно различни култури: „В Русия не са само моите родители, но също така и всички роднини. Когато съм у дома с родителите ми, аз говоря на руски. С майка ми приготвяме ястия от традиционната руска кухня. Аз имам приятели от цял ​​свят и недвижими имоти в Съединените щати. Но мислите ми – те обикновено са руски. Аз съм свикнала с американския начин на живот, но в крайна сметка принадлежността – това е просто едно чувство вътре в теб.”

20140821-maris6

Мария е наследила от майка си любовта към непреходните и класически вещи: „Когато майка ми дойде за първи път в Съединените щати, тя не можеше да повярва  колко много  търговски центрове има. Обикаляхме много, а тя винаги си избираше нещо просто и семпло в кремави и бежови тонове. Аз често й предлагах да погледне дрехи с модерни принтове, на което тя винаги отговаряше: „Това ще остане с мен за дълго време.“ И сега, години по- късно, аз имам същия подход. Просто обичам добре скорените и семпли дрехи, които винаги могат да се комбинират помежду си.”

20140821-maris7

Шарапова също харесва дрехи от Isabel Marant, Raquel Allegra и Rick Owens. Най-важното за нея е да бъдат удобни: „От април до юли аз съм постоянно на път и имам само един куфар.”

Според Шарапова, най-важното в живота е баланса и хармонията: „Те са важни не само за тялото, но и за духа. Ако 80 процента от времето аз поддържам самодисциплина, то след това посвещавам останалите 20 процента на ползотворен отдих и тогава всичко е наред.”

 

Днес ви предлагаме да оцените искрената и нежна фотосесия на Шарапова за Edit.

 

Снимки: сп. Edit

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)