item_zavodmontana

Откриха завод в Монтана със 100 нови работни места

20 март 2017

Швейцарска фирма Палемонтех откри завод за 6 млн. лв. в Монтана със  100 нови работни места. В предприятието се произвеждат метални и мрежести палети, които се изнасят в Швейцария. Фабриката се намира в технологичния парк край Монтана, съобщи БТА.

Гости на официалното откриване бяха посланикът на Швейцария у нас Денис Кнобел, зам.-министърът на икономиката Любомир Ганчев, областният управител на Монтана Иван Сергисов, кметът на града Златко Живков, бизнесмени от България и Швейцария. Предприятието произвежда метални палети, разкрива 100 нови работни места

Собственикът на завода Андре Урех съобщи, че производството е оборудвано с най-новите машини, а за изграждането му са вложени 6 млн. лева. Заводът има 5600 кв. м застроена площ и прилежащ терен от още 25 дка, които инвеститорът закупи от общината преди година. „Радвам се, че дадохме знак на хората в този регион, че и тук има бъдеще и че не трябва да го напускат“, заяви Урех.

Зам.-министър Ганчев заяви, че всяка инвестиция в Северозападна България е празник за региона и за правителството. Той съобщи, че през 2016 г. в Министерството на икономиката са сертифицирани 24 проекта на инвеститори, които касаят северозападния район за планиране – областите Монтана, Враца, Видин, Плевен и Ловеч.

Посланикът на Швейцария у нас Денис Кнобел заяви, че е горд с тази напълно швейцарска инвестиция в Северозападна България. Той коментира, че инвестицията много добра за отношенията между Швейцария и България и е знак и за други инвеститори да разкриват работни места в региона.

Кметът на Монтана Златко Живков благодари на инвеститора за всяко едно от разкритите 100 работни места в Монтана и заяви, че днешният ден е много хубав за областния град. Той припомни, че в технологичния парк в Монтана вече работят и други фирми и заяви, че се надява младите хора да остават и работят в града.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)