photo_19922

14 пъти, в които принцеса Даяна наруши протокола (част II)

10 юли 2016

Продължаваме да следим „забежките“ на принцеса Даяна от установения протокол. Вижте следващите седем нарушения, които тя умишлено допуска:

8. Прави доста смели решения относно стила си.
По време на появата им в Мелбърн, Австралия, през 1985 година, модната икона акцентира роклята си с изумрудено-диамантена огърлица, само че я носи като тиара. Можем да сме абсолютно сигурни, че кралицата, не е очаквала огърлицата, която е сватбен подарък, да бъде използвана по този начин.

1467394551-1437066079-gettyimages-180870802

9. Говори откровено с пресата.
През 1995 година Даяна дава тайно интервю пред Мартин Бешир от ВВС, в което разкрива много от тайните на кралското семейство. Въпреки че нейните помощници твърдят, че по-късно тя е съжалявала за това, принцесата се опитва да поеме контрола над медиите и папараците за всичко, свързано с живота й. Това е първото й самостоятелно интервю, което се гледа от повече от 21,5 милиона души в Обединеното кралство.

1467394560-1467310004-princess-diana-bashir-bbc-interview

10. Призна цялата истина за брака си.
В интервю за ВВС тя говори открито за дългогодишната връзка на Чарлз и Камила Паркър-Боулс: „Женският инстикт е нещо много силно. Естествено научих за това от хора, които знаеха и ги беше грижа за нашия брак…В този брах бяхме трима, което го правеше малко пренаселено“. Борбената принцеса не отрече също и собствената си афера, когато Башир я пита дали е изневерила с Джеймс Хюит: „…Да, аз го обожавах. Да, аз бях влюбена в него, но бях подведена и много разочарована“. Но с изкарването на кралското мръсно пране просто не е било свършено: в рамките на един месец от интервюто, прессекретаря на Даяна подава оставка, а кралицата изпраща писмо до двойката, призовавайки ги да се разведат.

diana6--a

11. Говори открито за психичните заболявания и хранителното разстройство.
Принцесата сподели с Башир и за нейната борба с булимията, която тя отдава на стреса, който изпитвала, докато се опитва да запази брака си далеч от публичното пространство. „Това е като тайна болест…Можете да си го причините заради ниско самочувствие, когато не се оценявате достатъчно и мислите, че не струвате нищо..Това е един повтарящ се модел, който е много разрушителен за личността.“ Нейната докосваща честност е една от причините, поради които нейните синове и снаха, са толкова отдадени на работата си, свързана с психичното здраве.

little-eyeliner-swipe-lip-gloss-made-soft-feminine

12. Наслаждаваше се на живота като необвързана жена.
След развода си с Чарлз, Даяна отказва да се покрие. Тя се радва на романси с различни, очарователни, богати мъже – включително Доди Ал Файед. Заедно с принц Уилям са били на почивка с богатия наследник в Сен Тропе, през лятото на 1997 г., малко преди Даяна и Доди да бъдат убити в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август.

Princess-Diana-escaped-St-Tropez-trip-July-1997

13. Отказва формалности.
Когато Даяна говори с деца, тя винаги се навежда, за да може да са на едно ниво (това става характерно и за Кейт). „Даяна е първият член на кралското семейство, който прави това“ заявява Ингрид Сюуард, редактор на списание Majesty. „Кралското семейство казваше, че всеки трябва да им отдава почит, но Даяна казваше ‘Ако някой е нервен във ваше присъствие или говорите с много малки деца, или болен човек, трябва да бъдете на тяхното ниво“.

1467394577-1467216054-princess-diana-aids-work

14. Не се притеснява „да си нацапа ръцете“.
Това, с което Даяна ще бъде запомнена най-силно е нейното състрадание (което определено е предала на синовете си). Никоя кралска особа не е стигала толкова далеч, в подкрепата на различни видове благотворителност. Тя премина през частично почистено от мини поле в Ангола, за да насочи вниманието към противопехотните мини. Ръкува се с ХИВ-позитивен пациент и посети сираци, болни от СПИН в Бразилия, през април 1987 г., когато заболяването беше все още много непознато и твърдо заклеймено. „ХИВ не прави хората опасни“, заяви принцесата, „Така че можете да им стиснете ръцете и да им дадете прегръдка. Господ знае, че те се нуждаят от нея“.

1467394585-1450204993-princess-diana-mildmay-hospital

Източник: www.housebeautiful.com
Превод и адаптация: Славена Илиева

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)