asia1

14 страни на Азиатския фестивал в София този уикенд

11 май 2018

Представително шествие на страните участници в азиатския фестивал „Цветовете на традициите“ ще се проведе броени часове преди да бъде поставено официалното му начало. На 11-ти май (петък) в 18 ч. Борисовата градина, ще се събере колорита на 14 азиатски страни в своеобразен парад, стартиращ от “Лятната естрада” и приключващ на езерото “Ариана”.

Шествието ще сложи началото на активностите по азиатския фестивал „Цветовете на традициите“, който ще започне в 10 и ще бъде официално открит на 12-ти май в 11:00 часа с танц „Цветовете на Азия”, в присъствието на официални лица, представители на дипломатическите мисии участнички, гости, приятели и широката публика.

Както в предишното издание на фестивала, така и тази година, той е посветен на благородна кауза – приемните деца и семейства, които фондация „За Нашите Деца“ подкрепя. В рамките на фестивалния ден ще се проведе томбола с награди, любезно предоставени от спонсорите на форума. Два самолетни билета до дестинация в Азия по избор, уикенд за двама на българското Черноморие, разходка с лодка с приятели са само част от възможните награди.

asia4

 

Събраните средства от томболата ще бъдат дарени в полза на деца, лишени от родителска грижа да получат безгрижно, цветно и изпълнено с любов детство, в приемни семейства. Ще бъдат организирани спортни и летни лагери, зелено училище, арт-ателиета, посещение на театрални постановки и други дейности, които да насърчат развитието на 17 приемни деца, разгръщайки техния потенциал.

Участващите държави във фестивала на 12-ти май в Борисавата градина са: Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)