021315NanniesNoa18AW.jpg

15-годишно момиче печели половин милион долара годишно

15 май 2015

Ако някой някога е казал, че финансовото състояние е в пряка зависимост от възрастта, то той със сигурност не е чувал за американката Ноа Минц. Момичето, което е едва на 15 години, успя да си спечели възхищението на мнозина с факта, че е основателка на една от най-популярните агенции за детегледачки в САЩ Nannies by Noa. Фактите, с които тя може да се похвали за период от едва три години, откакто фирмата е създадена са следните – 190 клиенти и 500 000 долара годишен приход. Ноа взима по 5 долара на час твърда такса и 15% от годишния доход на бавачките (печелещи от 64 до 100 000 за 12 месеца). За компанията работят 25 жени на пълен работен ден и 50 с 15 работни часа на седмица, а с ръководството вече се е заел и нов изпълнителен директор, които помага на момичето, тъй като тя все още ходи на училище.

021315NanniesNoa14AW.jpg
„Действително работните ангажименти влияеха на оценките ми, но вече се убедих, че не винаги учебните знания съответстват на предприемаческите. Никога не съм била отличничка, но както виждате, това не пречи да имам изключително успешен бизнес“, разкрива тя в интервю за CNN. Тъй като е непълнолетна, регистрираният собственик на Nanies by Noa е баща й, които има съвсем различен бизнес. Идеята и реализацията обаче са изцяло нейни, като замисълът се ражда след отправено предизвикателство от майка й – да намери по-добра детегледачка за семейството от самата нея. Успехът й я праща в помощ й на различни приятелски семейства и след това и до разрастването на самата компания.

15yr old Noa Mintz steps down from her own startup

„Човек никога не знае в какво ще е добър, докато не се е пробвал“, мъдро заключва 15-годишното момиче, което живее в Манхатън заедно с родителите си и по-малките си братя и сестри. Или както вече казахме, ако някой някога е казал, че финансовото състояние е в пряка зависимост от възрастта, то той със сигурност не е чувал за американката Ноа Минц…

текст: Митко Попов
снимки: NYPost.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)