14768059702489

15-годишно момче подари близо 150 книги на библиотеки в нужда

20 октомври 2016

Кирил Балдев от пазарджишкото село Звъничево е само на 15 години, но вече е намерил своето призвание – да се занимава с благотворителност и добри каузи. Като резултат от последната му инициатива, той успява да дари около 70 книги на библиотеката в софийското село Костенец и още поне толкова на Регионалната библиотека в Пазарджик.

Кирил споделя, че от малък обича да чете книги и да прекарва свободното си времето в библиотеката. Решава да дарява книги на тези институции, защото самият той, израстнал в Дом за деца, знае какво е да нямаш. Крехката възраст никак не го притеснява да се занимава с благотворителност. Напротив, дори се радва, че успява да помага на хората, което го кара да се чувства щастлив и да изпълва със смисъл дните си. Именно с това Кирил се различава от останалите младежи, които обичат да ползват таблети, компютри, да ходят на дискотеки и да акцентират върху забавленията. Самият той изпитва трудности да намери съмишленици сред връстниците си.

„Не мога да намеря приятели като мен. Те си говорят за техни неща и не се вълнуват. А аз им казвам този живот да го прекарат с добро и в помощ на другите хора, които се нуждаят.“, споделя Кирил.

Той съветва тези, които имат много, да го раздават на другите, защото те се нуждаят повече от нас и дава пример със самия себе си, че няма много в живота, но пак сее добрина. За него важното е човек да има добро сърце, независимо какъв е и от къде идва.

Без излишен шум той ежедневно помага на хората около себе си. Кирил се включва в редица благотворителни дейности. От последната организирана от него благотворителна кампания е събрал около 150 книги, които е възнамерявал да дари на читалищната библиотека в пазарджишкото село Мененкьово, изгоряла при пожар. Поради липсата на превоз, част от книгите той е пренасочил към библиотеката в село Костенец, а останалата част е дарил на Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев“ в Пазарджик.

„Гордея се, че мога да помогна на библиотеката в Пазарджик, в която ходя да науча нещо ново, да изгледам някой филм или просто да си поговоря с някой от библиотекарите там“, споделя младото момче.

Близките на Кирил подкрепят неговото благородно дело и се гордеят с това, което прави той. Кирил споделя, че и занапред ще продължи да помага на всеки, който има нужда и се надява много повече хора да последват неговия пример.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)