Webit 2019 - Кибер обувки

15 000 специалисти и 120 държави бяха част от Webit 2019, създаваме балканско издание

16 май 2019

Почти 15 000 специалисти в областта на високите технологии и дигиталния маркетинг и иновации от 120 държави бяха част от тазгодишното издание на най-популярния технологичен фестивал на Стария континент – Webit.Festival Europe.

Основателят на Webit д-р Пламен Русев

Основателят на Webit д-р Пламен Русев

На шест сцени в и около НДК в София участници и гости дискутираха върху най-модерните тенденции и иновации в световен мащаб – кибсерсигурност, отбрана, финансови технологии, пари, развитието на дигиталния маркетинг в глобален план и разбира се, бъдещето.

Автомобила на бъдещето - Tesla

Автомобила на бъдещето – Tesla

Сред безспорните атракции в изданието бяха роботът компаньон Хармъни (с реална човешка фигура и дори със силиконова кожа, който се приспособява към характера на притежателя си), кибер обувките (предлагащи усещане, че тичаш, докато реално не си се поместил от стола) и др.

Интериорът и автопилот системата на автомобила на бъдещето - Tesla

Интериорът и автопилот системата на автомобила на бъдещето – Tesla

Голямата новина от Webit издаде създателят му Пламен Русев, който призна, че се работи върху създаването на Балкански Webit във втория ден от събитието пред препълнената зала.

Webit 2019

„Доскоро светът беше изграден върху еднополюсна технологична система – Америка и Силициевата долина казваха ДА и Не. Светът обаче се разви, много други държави започнаха да се развиват и тази промяна на влиянието даде шанс и на малките страни да получат подобна възможност.

Бъдещето са новите технологии. Използвайте иновациите, призова и Владо Карамазов.

Бъдещето са новите технологии. Използвайте иновациите, призова и Владо Карамазов.

Аз вярвам, че такава сила може да бъде и България, още повече, че правителството ни заяви своята подкрепа за подобна еволюция. Първоначално ще работим за създаване на този имидж на страната ни и впоследствие имаме своите шансове да се превърнем и в супер сила в технологично отношение.

Роботът компаньон Хармъни те обича (и не само), без да очаква нещо в замяна...

Роботът компаньон Хармъни те обича (и не само), без да очаква нещо в замяна…

Балканското издание ще ни даде възможност и да сме много по-локални и ефектът от Webit да е много по-реален и сериозен и в икономически план“, заключи той.

Виж още снимки!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)