16-годишният Радко Петков триумфира в „Гласът на България“

12 юни 2017

16-годишният Радко Петков е победителят в тазгодишното издание на музикалния реалити формат „Гласът на България“.  Талантът от Троян спечели изключително оспорвано финалната битка срещу филипинката Сара Нюзет Намба, като изпълни песента на легендата Васил Найденов – „Сбогом, моя любов“ ( а също толкова впечатляващо грабна сърцата както на публиката, така и на ментора си в шоуто Иван Лечев с „Високо“ на ФСБ малко преди това).

Радко Петков с ментора си Иван Лечев при обявяването му за победител/снимка: Фейсбук

Радко Петков с ментора си Иван Лечев при обявяването му за победител/снимка: Фейсбук

От своя страна, Сара изпя не по-малко вдъхновяващо All By Myself на Селин Дион, но в крайна сметка трябваше да се задоволи със среброто. Иначе като цяло, сили на финалната надпревата премериха четирима изпълнители – Яна Сабанова от София с треньор Графа, Радко от Троян с треньор Иван Лечев, Сара Намба от Варна с треньор Поли Генова и Кристина Кабадиева от София с треньор Камелия.

След дуетните изпълнения (Яна и Михаела Филева, Кристина и Илия Ангелов, Сара и Орлин Павлов и Радко и Анелия) отпадна Кристина Кабадиева, а след соловите – 14-годишната Яна, която бе и най-младият участник в шоуто.  Любопитно е и, че това не е първи подобен успех за Радко Петков – през миналата година той триумфира в прочутия музикален конкурс „Бургас и Морето“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)