orig

17-годишна суданка бе продадена от баща си във Фейсбук

24 ноември 2018

Семейство от Южен Судан използва Facebook, за да продаде дъщеря си, тийнейджърка, като дете-булка през октомври, съобщиха няколко медии едновременно. Организация Plan International разкри, че бащата е получил 500 крави, три коли и $10 хиляди, пише електронното издание на Washington Times, цитирано от Фокус.

Организацията отбелязва още, че някои от петте мъже, които са наддавали за булката, са били важни личности в Южен Судан и дори членове на правителството. Plan International поиска от властите в страната да разследват случая.

Вижте още: Визажистът на Киара Ферани за сватбения грим на булката

Директорът Джордж Отим описа наддаването като „варварска употреба на технологията“, която му напомня на „пазар за роби от друга епоха“.

CNN пък съобщи, че Facebook е премахнал публикацията, веднага щом е разбрал за нея, но момичето вече е било омъжено за мъжа. Наддаването е обявено на 25 октомври, но до 9 ноември поста все още е стоял.

„Премахнахме публикацията и деактивирахме за постоянно акаунта, принадлежащ на човека, който го е постнал във Facebook“, каза представител на компанията пред CNN.

Снимка: Shutterstock/Facebook/Dir.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)