17 пролетни

17 пролетни истории, които ще ви напълнят душата (част 2)

11 март 2018

Заразени от прекрасното време навън днес продължаваме с пролетните истории, способни да ви напълнят душата. Прочетете ги и си вземете доза добро настроение.

 

  • Ще ви разкажа историята за запознанаството ми с моя съпруг. Регистрирах се на един сайт, за да общувам с хора, с роден език английски. Пишех си с различни чужденци, но един прекрасен ден реших да се отпиша от сайта. Намерих бутона – „Изтрий профил“ и тъкмо се канех да одобря процедурата, и в тази същата секунда получих съобщение. Помислих си, ще го прочета и после ще се отпиша. Писмото беше от французин, който учеше руски и ме молеше да му помогна. Аз отговорих. След 2 седмици той ме покани в Париж, а след 4 месеца се оженихме и вече почти 10 години живеем щастливи с нашето дете. А аз и досега си мисля, какво би било бъдещето, ако бях изтрила профила си, без да прочета съобщението в него.

 

  • Седя с приятел в едно кафе и имам ужасно настроение. А той целият излъчва радост и позитивност. Въздъхвам и му казвам „Хубаво, че си такъв щастлив. Бих искала и аз да съм такава„. Без да се замисля той ме ухапва по рамото и радостно ми съобщава : „Готово, аз те заразих, сега можеш да бъдеш щастлива„.

 

  • Днес получих СМС с който ме уведомиха, че дарената от мен кръв е била използвана и е спасила човешки живот.

 

  • Моят приятел ми подари за рожденния ден чашка с изображението на любимата ми картина на Ван Гог. Каза ми, че чашата е специална и при наливането на гореща вода в нея, рисунката се сменя. Когато той замина на работа аз си налях чай и неочаквано „Звездна нощ“ се смени с надписа „Ожени се за мен„. За първи път през живота си заплаках от щастие.

 

  • Мой познат цял живот хранеше бездомни кучета и котки и всичките си джобни пари за училище, а после и в университета, отиваха за тези разходи. Винаги съм мислела, че той няма бъдеще и е нужно да мисли за себе си, а не за котките, колкото и да му е жал за тях.  Минаха 5 години и аз узнах, че той е построил приют за животни, в който са инвестирани сериозни пари, след което е открил и верига зоомагазини и аптеки за животни. Неговият бизнес се разраства, а той продължава да прави добро, създавайки нови фондове за работа с животни. Навярно това е един от тези един на милион случаи, които показват, че стореното добро рано или късно се отплаща.

 

  • Като студентка се срещах с художник. Живеехме в разлини градове, ходехме си на гости почти всяка втора седмица. Веднъж му написах: „Ех скоро да дойде лятото и да си потичам боса по тревата“. Мина около месец и аз му отивам на гости, а в неговата квартира виждам празна стая с трева на пода. Той беше нарисувал на стените пеперудки и цветя, беше донесъл почва и в нея беше посадил трева. Следващите три дни в тази стая бяха най- щастливите в моя живот.

 

вижте още:  17 пролетни истории, които ще ви напълнят душата (част 1) 

Източник: laiso.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)