Европейски ден на езиците

18 държави участват в Европейския ден на езиците в София

26 септември 2017

За трета поредна година Sofia Ring Mall е домакин на едно от най-интересните събития в столичния културен живот – Европейския ден на езиците. На 30 септември всеки дошъл ще има уникалната възможност да научи повече за 18 езика: чешки, френски, английски, руски, немски, български, полски, фински, испански, словашки, италиански, грузински, македонски, хърватски, румънски, португалски, унгарски, шведски и жестомимичен език.

По традиция участие в Европейския ден на езиците ще вземат представители на много европейски посолства, културни институти и организации, сред които Британски съвет, Португалски културен и езиков център, Чешки център, Институт Сервантес, Френски институт, Гьоте институт, Европейска комисия, Главна дирекция „Писмени преводи“, Център за развитие на човешките ресурси, Институт за български език към БАН, Унгарски културен институт, Италиански културен институт, Полски институт, Посолство на Австрия, Посолство на Финландия, Посолство на Република Хърватия, Посолство на Словакия, Посолство на Грузия, Посолство на Швеция, Посолство на Румъния, Руски културно-информационен център, Културно-информационен център на Република Македония, Асоциация „Оптима”, Фондация „Заслушай се“ и др.

Европейски ден на езиците 2017

На 30 септември от 12:30 ч. всеки ще може да се запознае с езиците на европейските страни, да научи нови чужди думи в „светкавичните” курсове и уроци на място, да разговаря с представители на посолства и културни центрове и да провери какви са най-добрите възможности за езиково обучение, курсове, тестове, изпити, програми за училищно, висше, професионално и младежко образование и обучение.

Очакват ви и много интересни образователни игри с награди, подаръци, томболи, както и уникалния Поезиомат – безплатен джубокс за поезия, на който можете да чуете стихотворения на 14 езика! На щандовете на различните държави ще има и разнообразна информация и за природата, културата и хората на страните-участнички. Европейският ден на езиците е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)