18-те най-невероятни ресторанта в света (част II)

18-те най-невероятни ресторанта в света (част II)

21 юли 2015

Вчера ви показахме някои от най-невероятните ресторанти по света, днес продължаваме нашата „кулинарна“ разходка…

Ресторант Labassin Waterfall във Филипините
Както предполага и името му, безспорната атракция в курорта „Вила Ескудеро“ във Филипините е именно този ексцентричен ресторант (на горната снимка), локализиран в подножието на гигантски водопад. Докато хапвате върху маси от естествен бамбук, буквално на метри от вас водата се излива в подножието, а нерядко залива и краката на клиентите, действайки почти като воден масаж. На това му казваме 2 в 1 – да се наслаждавате едновременно и на хапването, и на спа релакс.

18-те най-невероятни ресторанта в света (част II)

Sarnic ресторант в Истанбул, Турция
Необичайното тук е, че заведението се намира в… огромното водохранилище в центъра на турския мегаполис. Т. н. „цистерна“, която е на метри от легендарната византийска църква „Света София“, съществува от хилядолетия и това осезаемо намира отражение и в интериора на колоритния ресторант, осеян с огромни каменни колони – сякаш буквално се връщате назад във времето.

sirocco-rooftop-restaurant-bangkok-thailand

Ресторант Sirocco в Бангкок, Тайланд
Завръщайки се отново към „небесните предложения“, просто няма как да не ви представим това в Тайланд. Откритият ресторант Sirocco предлага средиземноморски ястия, но определено не кухнята е най-силното му предимство. Той се намира на 63-ия етаж на небостъргача State Tower, който е втората най-висока сграда в страната и с това си „качество“ предлага незабравима панорамна гледка към Бангкок.

treepod-dining-experience-at-soneva-kiri-resort-thailand

Treepod в Soneva Kiri, Бангкок
Ако сте от по-непретенциозните пътешественици и цените повече природата от лукса, то можете да се насладите на преживяването Treepod Dining в курорта Soneva Kiri, Koh Kood, отново в Бангкок. Гостите се разполагат на специално пригодена маса-лодка в короната на бамбуково дърво, а питиета и ястията се доставят от сервитьор, спускащ се по въжена линия, опасана между отделните дървета, досущ като Индиана Джоунс в действие.

chicago-supper-club-restaurant-reclaims-bank-with-vault-the-bedford

Ресторант The Bedford в Чикаго, САЩ
Сред най-необичайните заведения не само в Чикаго, но и в цяла Америка е The Bedford. Причината – настоящият бар ресторант всъщност е трезор на банка от 20-те години на миналия век. Логично, интериорът е точно в този стил – стените са съставени от над 6000 банкови сейфа, а входът е огромна бронирана врата с решетки. Единственият проблем е, че докато консумирате, не можете да се отървете от усещането, че всеки момент в сградата ще се изсипят куп обирджии с маски на лицето…

burj-khalifa-top-floor-restaurant-atmosphere-dubai

Ресторант At.mosphere в Дубай
Вероятно сте наясно, че небостъргачът Бурж Халифа в Дубай е най-високата сграда в света със своята 828-метрова конструкция. Именно в него се намира и ресторантът At.mosphere – на 122-ия етаж, издигащ се точно на 422 метра от земната повърхност. Повече едва ли е нужно да казваме, освен може би факта, че е рекордьор в Книгата на Гинес в категорията „ресторант на най-високо ниво от земята“. Дори и само от това изречение ни се зави свят…

(следва продължение)

текст: Митко Попов
снимки: TwistedSifters

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)