ithaa-undersea-restaurant-woe1-880x585

18-те най-невероятни ресторанта в света (част I)

22 юли 2017

От морското дъно до сините небеса, тези 18 ресторанта не просто ще задоволят любителите и на най-изтънчения вкус, но и ще им предложат атмосфера, която едва ли някога през живота си ще могат да забравят. Защо ли?! Разберете сами!

Ресторант Ithaa на Малдивите
Част от хотелската верига Conrad Maldives Rangali Island, той впечатлява с факта, че се намира на 5 метра под повърхността на морето на остров Рангали (на горната снимка). Помещението е с размери 5 на 9 метра, а вместимостта му е 14 души. И тъй като е изграден във вид на прозрачна раковина, то панорамната гледка от 270 градуса към дълбините на океана, която предлага на клиентите си, превръща обяда или вечерята в уникално изживяване.

restaurant-inside-a-cave-cavern-itlay-grotta-palazzese

Ресторант Grotta Palazzese в Полиняно А Маре, Италия
Малкото пристанищно градче със средновековна визия Полиняно А Маре е част от Южна Италия, провинция Бари и от дълги години е като магнит за туристите. До някаква степен това вероятно се дължи и на един от най-нестандартните и красиви ресторанти в Апенините – Grotta Palazzese. Отворен само през летните месеци, той се намира във вътрешността на истинска открита пещера, която предлага великолепна гледка към морския залез в допълнение към изисканите ястия. Част е от хотелската верига на Grotta Palazzese.

snowrestaurant-the-snowcastle-of-kemi-finland

Снежният ресторант в Кеми, Финландия
Със сигурност по нашите географски ширини няма много ентусиасти да изтърпят цяла една вечеря при минус 5 градуса, докато всичко наоколо е сняг, студ и лед. Въпреки това изживяването в този ексцентричен ресторант във Финландия ще помните дълго, стига да успеете да се доберете до резервация. Задължителният дрескод, разбира се, са топли дрехи, а самото заведение е част от атракциона Lumi Linna.

restaurant-in-the-sky_belgium

Dinner in the Sky в Брюксел, Белгия
Може би „ресторант“ не е точно като определение, тъй като тук по-скоро става дума за предлагана услуга – да похапнете на 50 метра височина, докато изцяло на ваше разположение са готвач, сервитьор и разбира се, музикант(и). Платформата, върху която ще се разположите (побира максимум 22 души), тежи около 2,3 тона и се издига до определеното ниво в небето с помощта на специален кран. Освен в Белгия, Dinner in the Sky се предлага и в още 40 държави по света.

berggasthaus-aescher-cliff-side-restaurant-switzerland

Berggasthaus Aescher в Швейцария
Високо в горите на швейцарските Алпи може да откриете един от най-известните и трудно достъпни ресторанти в света – Berggasthaus Aescher. Разположен на 1454 м. надморска височина, той впечатлява с невероятна природна гледка в чудесния планински район, но не е за всеки – все пак е кацнал върху склона на отвесна скала и придвижването до него става с помощта на влакче. Отворен е само през определен период от годината – от април до началото на октомври.

the-rock-restaurant-in-zanzibar

Ресторант „Скалата“ в Занзибар, Танзания
Кацнал върху миниатюрна скала – остров в Индийския океан, този малък кокетен ресторант може да ви предложи гледка, която едва ли ще успеете да видите някъде другаде. Близо е до плажа Michanwi Pingwe, като до него се стига с лодка при прилив и пеша при отлив, а предлаганите ястия логично са от морски дарове. Локализиран е в югоизточната част от бреговете на Занзибар в Танзания и повече от ясно, че е единствен по вида си в света.

(следва продължение)

текст: Митко Попов
снимки: TwistedSifters

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)