shutterstock_275295212

20 освежаващи десерта от вино за топлото лято (част II)

22 юни 2016

Искрено се надяваме, че вече сте изпробвали някоя от вчерашните рецепти, които вече ви предложихме. А в случай, че никоя от тях не ви е допаднала, продължаваме с още идеи по темата за виното и лятото…

Бяло вино с ананас и зелен чай (на горната снимка)
250 мл бяло вино
1/2 ч.ч. зелен чай
1 ч.ч. пасирана вътрешност от ананас (за предпочитане свеж, а не от консерва)
2 бр. пасирано киви

10255465-shutterstock_252339559-650-1466401726

Червено вино с портокалов сок и нар
250 мл червено вино (избягвайте тежките червени вина, предпочетете по-леките)
1 с.л. пудра захар
1 нар
1/4 сок от лайм

10255715-shutterstock_1-650-1466401726

Червено вино с ягоди, малини и къпини
250 мл червено вино (избягвайте тежките червени вина, предпочетете по-леките)
250 мл джинджифилова бира
1 и 1/2 ч.ч. пасирани ягоди, малини и къпини
1 с.л. пудра захар

10256215-shutterstock_305765753-650-1466401726

Бяло вино с праскови и манго
250 мл бяло вино
2 пасирани праскови
1 пасирано манго

10255815-shutterstock_255512758-650-1466401726

Шампанско с ябълков сок
750 мл шампанско
1 ч.ч. ябълков сок
2 пресни ябълки (по желание)

Предложение: Ябълковия сок може да замените с бъзов, към който добавете и няколко листа прясна мента.

(следва продължение)

снимки: shutterstock.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)