685395c799538936d04ceed7194e04b0

20 основни тенденции за есенно-зимния сезон на 2018-та (част първа)

16 март 2018

Секси-препратки към 80-те, ултра-къси рокли, цветен винил, многослойност, нов викториански стил, както и други тенденции ще властват през следващия студен сезон – анализираме видяното през изминалите Световни седмици на модата.

Тенденциите, определени от дизайнерите за вече настъпващите пролет и лято, като че частично преминават и в зимата. Модата на 80-те, когато феминизмът за първи път разцъфтява и, съответно, дава тон и на модата, категорично отказва да се оттегли. Като че ли по силата на споразумение, дизайнерите търсят вдъхновение в миналото: кой от „Червения май на 68-ма“ като Мария Грация Кюри, кой – от Викторианската епоха като Никола Гескиер.

Ето и нашето кратко обобщение:

Улта-сексуалните 80-те

Модата, вдъхновена от 80-те става все по-агресивна: захвърлете всички комплекси и предразсъдъци, сложи ултра- къси поли и блузи от брокат с издути ръкави, добавете към образа обувки- тип лодка, ярки клъчове и също толкова ярко червило и се опитайте да опитомите нощта.

 w2000

Минималистични макси рокли

През следващия сезон дизайнерите съветват да залагаме на оксиморон: изключително модерни ще бъдат и минималистичните дълги рокли. Препоръчваме да се въздържате от тях в дъждовно време, но за всички останали случаи – няма нещо по-удобно и ефектно.

 w2000 (1)

Нов викториански стил

Дори и да не сте харесвали особено историята в училище, сега тя ще ви заинтригува. С лекота Хикола Гескиер, Карл Лагерфелд и Наташа Рамзи-Леви изкараха викторианският стил отново на мода. Вашите най-добри приятели през следващия сезон ще бъдат гоблените, панделите и златните копчета.

 w2000 (2)

Модерни воини

Независимите момичета със силен дух със сигурност ще харесат тази тенденция: черна и монохромна цветова гама, кожа, ресни и непоколебима увереност в собствената си неустоимост – това е нещо, без което не можете да преминете през новия сезон. Не забравяйте също така да се снабдите с черен туш, за да си правите и задължителната очна линия.

 w2000 (3)

Уестърн

На мода е уестърнът и ние ви препоръчваме да заобичате тази тенденция. Изберете това, което предпочитате: етно принта на индианците или щампи на казаците. Във всеки случай- няма да загубите.

w2000 (4)

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)