Smart KEM folding phone

2016 г. – годината на сгъваемите и прозрачни смартфони (видео)

30 март 2015

Ако си мислите, че смартфонът ви е последна дума на техниката, защото дисплеят му е огънат… определено помислете пак. С днешният темп на развитие на технологиите, в момента, в който нещо излезе на пазара, буквално на следващия ден можем да го наречем остаряла технология.
Така през 2014 и 2015г., големите производители на смартфони представиха най-новите си модели с огънати дисплеи, но те вече съвсем не са най-доброто и най-модерното. Според неофициална информация, изтекла в Business Korea, през 2016 г. ще видим на пазара истински смартфони със сгъваеми дисплеи. Съобщава се, че новината е дошла от официален представител на Samsung, който обаче остава анонимен.

Говори се също, че конкурентите от LG пък са се насочили към производството на прозрачни дисплеи, като компанията вече има и готов промоционален прототип.

5-inch-Plastic-OLED_1

Припомняме ви, че идеята са сгъваеми смартфони съвсем не е нова. Още през 2008 г. в интернет се появи концептуалният Nokia 888, който на практика представляваше мултифункционална смарт гривна. Предлагаме ви да си припомните идеята във видеото по-горе. А кога на пазара ще можем да видим подобни устройства, предстои тепърва да разберем.

текст: Елена Михайлова
снимки: Internet

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)