day-to-night-i-capture-24-hours-in-one-image-6__880

24 часа в един кадър. Из Европа /част 3/

09 януари 2016

Напълно обяснимо обективът на Стивън Уилсън е привлечен от двата космополитни града на Стария континент Париж и Лондон. Култови места и забележителност със своята 24 часова история, събрана в една визия, в един кадър.
Вече ви представихме проекта на известния американски фотограф в част 1 – кадри от Ню Йорк и част 2 – кадри от различни градове в Америка. Сега е време да отскочим и до Европа. Стивън Уилсън работи и твори основно в Ню Йорк и в края на 2015 година представи една възнуваща серия от кадри, представляващи 24 часова ретроспекция на деня и неговите светлини и състоятия, на едно място, на един конкретен ракурс.
Фотоманиаците се досещат как е постигнато всичко това. И самият автор разказва, че е правил на всеки един час снимки от една и съща позиция на едно и също място, като се е стремил да улови различното излъчване в различните моменти от деня. А после е събрал състоянията на утрото, деня и нощта в един кадър – 24 часа, събрани в един кадър! Разгледайте:
Нека първо да видим 24 часовите кадри на култови места в Париж:

Айфеловата кула
day-to-night-i-capture-24-hours-in-one-image-6__880

Базиликата Сакре Кьор  на хълма Монмартър в Париж :
day-to-night-i-capture-24-hours-in-one-image-4__880

Ето и столицата на Острова. Лондон е представен от своето динамично сърце – Трафалгар Скуайър
day-to-night-i-capture-24-hours-in-one-image-17__880

От изгрева и колебливите стъпки на дневната светлина, през категоричния ден, преминаване през оттеглящите се светлини и стъпките на нощта… Стивън Уилкъс е творил серията от снимки в продължение на пет месеца, а в последствие още няколко месеца за фотошоп и финални обработки.
След Ню Йорк, Чикаго, Вашингтон, Париж и Лондон в следващото ни издание автора ще ни разходи из  екзотични дестинации в Африка и Азия.

текст: Валерия Симеонова 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)