p01lx8vj

25 незабравими преживявания в Африка (част 2)

11 юли 2018

Днес продължаваме да разказваме за невероятните изживявания, които можете да си подарите в Африка. И така, под номер 6 е: 

Вижте още: 25 незабравими преживявания в Африка (част 1)

6. Нощувка под звездите в къщичка на дърво

Снимка: Garonga Safari Camp

Снимка: Garonga Safari Camp

Намиращият се в близост до Националният парк – Крюгер, Сафари паркът Горонга е идеалното място за релаксация след шофиране из саваната. Пропуснете стандартните вили наоколо и спете под звездите на открита платформа построена в короната на високо дърво. Насладете се на интимна вечеря в корените му и позволете на жирафите и слоновете да дойдат почти до леглото ви за закуска.  

7. Превърнете своите сафари снимки в истинско изкуство с помощта на професионалист

Снимка: Angama Mara

Снимка: Angama Mara

 

Mного хубави думи можем да кажем за Angama Mara, или най-новият сафари лагер в Кения, намираш се точно до Masai Mara (най-големият резерват в Африка). Освен всичко друго, което могат да предложат Angama Mara организират и фотографски турове. И докато на други места ще ви заведат просто в местност където можете да снимате, то  Angama Mara ще ви дадат и точни инсрукции как да направите най-добрите снимки. Те ще ви обяснят как да използвате най-удачните ъгли за снимането на животните, по възможно най-безопасния начин. По-късно в тяхното студио ще минете бърз курс по основни умения за работа с  Photoshop, и дори ще имате възможност да учавствате в тяхната доброволческа инициатива за Най-добрия фотограф на годината на Maasai Mara.

 

8. Отидете на морски риболов на Сейшелските острови

Photo: Blue Safari

Снимка: Blue Safari

 

Сейшелите са приказно място за риболов под водата. Разнообразната риба, прозрачната вода и белите пясъци правят преживяването незабравимо. Останете за Синьо сафари на някой от островите и ловувайте риба със местни специалисти. Най- важното което трябва да знаете, е че там важи с пълна сила правилото „хвани и пусни“, особено за редките видовеТова предпазва популацията на рибата и консервира Сейшелите като едно от най-магичните места за гмуркачите. Накои видове риба все пак ще можете да запазите и след улова, като например риба тон. Нея може да си изпечете и на плажа.

9. Посетете митична градина в Южна Африка и вкусете от подовете й

Снимка: Babylonstoren

Снимка: Babylonstoren

 

Намиращият се в Южна Африка регион за вино Babylonstoren е освен всичко друго е и ферма с луксозна градина, вдъхновена от историческа компания от 17 век, намирала се край Кейп Таун. Тази градина е изградена с идеята да наподобява митичните градини на Вавилон и в нея се отглеждат голямо разнообразие от плодове, зеленчуци, подправки и цветя. Градината се бере два пъти на ден и вие можете да се разходите с инструкор, който ще ви обясни различни прийоми от градинартсвото.  Щом посетите Greenhouse, на масата ви ще се сервират всякаква ястия, домашно сирене, изпечен хляб на дърва, печено месо и какво ли още не. Всичко произведено в магичния Babylonstoren. Климатът на мястото позволяват отглеждането и на някои ексотични растения като ванилия, баобаб  и др.

10. Отидете на екологично пътешествие в Националният парк Кафу

Снимка: Credit Ila Safari Lodge

Снимка:  Ila Safari Lodge

Ако търсете истински специално преживяване, далеч от шумове, хора и тълпи, то Националният парк Кафу е вашето място. Това е най- големият и най- стария парк на Замбия. Той е по- голям от парка Крюгер, но е много по-малко посещаван и замърсяван от различни шумове. Там можете да се насладите на  диви кучета, антилопи, и стотици видове птици. За да изследвате това място ще трябва да бъдете максимално еко. В края на деня има възможност и за круиз по течението на река Кафу с яхта. 

Източник: matadornetwork.com

превод: Пламена Славова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)