Фолклорна формация Кипри

3 Март с тъпани и гайди на клубна сцена

03 март 2019

На 3 март отбелязваме Националния празник на България. С гордост ще празнуваме заедно, а именно с национални ритми и приповдигнато настроение. Българска народна музика ще ехти в мартенската неделна вечер в Sofia Live Club.

Под звуците на традиционни родопски ритми от тържествени тъпани и гайди ще отбележим 141 години от Освобождението на страната ни от османско робство. Музика от дълбините на родопския фолклор ще звучи от сцената на най-добрия клуб за жива музика у нас. Преплитане на оригинални, автентични, цветни мелодии ще допринесат за магията в празничната вечер, а вокалът на народната певица Валентина Добрева ще ни отведе в дебрите на Родопа.

Тъпани и гайди

„ТЪПАНИ и ГАЙДИ“ съществуват от 2011 година. Родопският звук е заложен в основата на звученето, но е преплетен с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон. В групата се срещат традиционни първобитни инструменти от три различни континента. Австралийското диджериду – най древният духов инструмент в света.

Кахонът е древен ударен инструмент, роден в Южна Америка, Перу. Каба Гайдата е един от първите дървени духови инструменти, възникнали на Балканите. Музикантите стоящи зад проекта са: Валентина Добрева- вокал, Лазар Кермедчиев – каба гайда, Григор Лалов- каба гайда, Росен Росенов – каба гайда, Костадин Канев- каба гайда, Петър Йорданов (Бъни)- кахон и Георги Маринов Хорхе – диджериду.

Всички тези инструменти, плюс невероятният глас на Валентина, ще отнесат публиката през девет планини в десета, специални гости ще са фолклорна формация “КИПРИ”.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)