EU-Roaming

3 пъти по-евтини международни разговори в ЕС от средата на 2019 година

17 ноември 2018

Европейският парламент прие нови правила за телекомуникациите, които ограничават цените на обаждания в рамките на Европейския съюз. От 15 май 2019 година компаниите няма да имат право да таксуват минутата на повече от 19 цента. В момента тарифите международни разговори на българските телекоми са 1,20 лв. на минута. Есемесът в рамките на ЕС няма да е повече от 6 цента.

Същото законодателство ще защити по-добре и хората със смартфони, които предпочитат да използват уеб базирани услуги като Skype, WhatsApp, Viber и др.,след като задължава държавите членки да улеснят въвеждането на 5G мрежи.

Разговор по телефона

 

Новите правила ще предоставят високоскоростна свързаност и сигурни и достъпни обаждания в Европейския съюз, както осигурявайки необходимата предсказуемост за телеком операторите, така и насърчавайки инвестициите във високоскоростния интернет. След окончателното одобрение от страна на Съвета на ЕС, държавите членки ще разполагат с две години, за да приемат национално законодателство за прилагане на Директивата/24 часа.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)