The Lord of the Rings in Concert

300 музиканти и 1200 страници ноти за „Властелинът на пръстените-2″

24 ноември 2015

Остава по-малко от месец до завръщането на шедьовъра The Lord of the Rings in Concert у нас. Вторият филм „Двете кули“ (The Two Towers) е любим за феновете на трилогията заради многото битки и музиката, която съпътства неизменно най-епичните моменти. Доказателство за нейната водеща сила са и двата „Оскара“, присъдени в категориите за звуков монтаж и визуални ефекти.

Вече започнаха да пристигат нотите за различните инструменти, включени в симфоничния оркестър. Те се подготвят лично от композитора Хауърд Шор и са близо 1200 страници, което обещава една вечер, изпълнена с много музика и спецефекти. И докато на огромния екран се излъчва целият филм, основната част от „битката“ остава за диригента, от когото зависи пълния синхрон между над 300 музиканти и певци с картината.

Kaitlyn-Lusk

Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе се завръща за грандиозното продължение на Lord of the Rings in Concert – „Двете кули“ на 19 декември в София. Кейтлин Луск, която пее от 15-годишна в спектаклите, лично настояла да стане част от шоуто у нас, въпреки че първоначално било предвидено този сезон да е в почивка.

„На турне съм с този спектакъл от почти 10 години, но трябва да призная, че отдавна не бях изпитвала такива емоции, както в България. По време на целия филм публиката реагираше толкова емоционално и спонтанно, знаеше репликите наизуст, познаваше ключовите моменти, веселите, тъжните. Видях сълзи на първите редове.“

Наситен с още по-зрелищни бойни сцени, огромен HD екран и невероятната музика на Хауърд Шор, „Двете кули“ сякаш е създаден за формат „филм+концерт“. С още повече чудати инструменти, солисти и спиращи дъха сцени – още по-впечатляващо за всички сетива.

снимки: braindamaged.fr и blackandwhitemag.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)