3000 години женска красота събрани в 3 минути (видео)

3000 години женска красота събрани в 3 минути (видео)

17 февруари 2015

Красотата е в очите на гледащия! Една древна мъдрост, особено актуална що се отнася до разбиранията за женска красота. В днешния свят изпълнен с търсене на съвършенството като че ли сме забравили, че именно уникалността е това, което ни прави красиви.

3000 години женска красота събрани в 3 минути (видео)
Колкото й да не ни се вярва, както всичко друго, и представите за красота, особено женската, са се променяли и еволюирали през хилядолетията. И макар днес от кориците на списанията да ни гледат модели с перфектни мерки и тен, в Древна Гърция и по време на Италианския Ренесанс например на почит са били жени с меко казано закръглени за днешните стандарти форми.

women-ideal-body-type-history-video-13
Това са искали да ни покажат от Buzzfeed, които с помощта на модели са пресъздали 3000 години женска красота в едно 3–минутно видео.

То ни показва как се е променял идеала за женска красота през вековете и от жени с бяла кожа и малки стъпала сме започнали да харесваме по-пълни момичета с тен, последвани от андрогенните жени на 60-те, „хероиновият шик“ на 90-те и дори култа към жени с мъжко излъчване на 20-те години на 20-ти век.

women-ideal-body-type-history-video-21
Така че момичета(а и момчета) насладете се на видеото, за да се уверите, че красотата наистина идва във всякакви форми и размери и за да се чувствате красиви не е нужно да отговаряте на даден преходен стандарт, а просто да бъдете уверени в себе си!

текст: Елена Михайлова
снимки: Buzzfeed

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)