3D принтиран електромобил влиза в масово производство (видео)

31 март 2018

Автомобил, напечатан на 3D принтер  влиза в масово производство. Китайската компания за  3D принтиране Polymaker съвместно с италиански производител на автомобили създадоха нискоскоростен електромобил. LSEV не е първият в света, напечатан на принтер, но неговите производители смятат, че моделът ще издържи на мосовото производство и ще има търсене.

електромобил

Снимка: Polymaker

С изключение на  прозорците, гумите и шасито, LSEV е произведен от полиамид и найлон. Той се състои от 57 детайла, за разлика от обичайния автомобил, който тежи не само два пъти повече, но и се състои от повече от 2000 части. Двуместната версия има максимална скорост 67 км/ч и струва около 7500 долара.

Други автомобили, чийто части са принтринани на 3D също са в производство, но според представители на компанията, никой от тях не може да се сравни в мащаба на планираното от тях. Вече са заявени 7000 предварителни поръчки.

Експертите прогнозират, че електрическите автомобили ще представляват 35% от обема на продажбите на нови автомобили в света до 2040 г. и скоро ще станат по-евтини от закупуването на традиционния хибрид. Същевременно 3D дизайна и принтирането  дават възможност за създаването на различни модели и да се съкрати значително времето за разработка, производството и разходите.

превод и редакция: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)