pexels-photo-696218

4 вреди, които алкохолът нанася на кожата

01 януари 2018

Дори и да не сте от хората, които пият редовно, няма как да избягате от уврежданията, които алкохолът нанася на кожата. За никого не е тайна, че честата му консумация крие риск от редица здравословни проблеми, но рядко се замисляме за следите, които оставя и върху визията ни. А кои по-точно са те, информира tialoto.bg.

1. Преждевременно остаряване на кожата
Алкохолът дехидратира организма. Излишните токсини, които се натрупват в него, отнемат от кожата естествената влага, пишат от tialoto.bg. Последствията са фините линии и бръчките, които са по-често срещани сред редовно консумиращите алкохол.

2. Води до поява на пъпки
Тук не става дума за акне. При тези, при които състоянието е хронично, алкохолът ще го влоши. Но дори да не страдате от акне, честата консумация на алкохол може да повиши налягането във вените по лицето, което да доведе до спукани капиляри или поява на пъпки.

3. Кожата изглежда бледа
От всички вреди, които алкохолът нанася върху кожата, това е най-лошата – той я лишава от витамин А, който е от съществено значение за нейното възстановяване. Този витамин помага при образуването на нови клетки и отстраняване на мъртвите от лицето. Липсата му означава кожа без блясък и цвят.

4. Лицето ви се подува
Прекомерното количество алкохол лишава кожата от жизненоважни хранителни вещества, електролити и течности, като същевременно я „запълва“ с токсини, което кара лицето да изглежда подуто.

снимка: pexels.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)