отслабване

4 подходящи подправки за отслабване

24 януари 2019

Подправките освен да правят храната по-вкусна и да допринасят за здравето ни, могат и да помогнат да изглеждаме по-добре. Използването на някои от тях могат да помогнат да отслабнем според „По-здрави днес”.

Ето кои от тях могат да помогнат да намалите теглото си:

Канела

Тази ароматна сладникава подправка може да помогне за увеличаване на метаболизма, както и да прояви впечатляващи свойства, помагащи в регулиране нивото на кръвната захар. Това я прави идеална подправка за диабетиците и тези, които са застрашени от болестта.

Канелата, както бе доказано научно, е способна значително да понижи нивото на кръвната захар и на лошия холестерол, както и да нормализира нивото на общия холестерол при хората с диабет тип 2. Освен това канелата увеличава метаболизма на глюкозата с 20 пъти.

Кимион

Семената на кимиона са много полезни за храносмилането, което влияе положително на процесите на слабеене. Кимионът помага също за подобряване контрола върху гликемията при хора с диабет тип 2.

Куркума

Тази подправка съдържа знаменитото съединение куркумин. Това е една от най-добре изучените активни съставки на куркумата, която намалява образуването на мастни тъкани и, следователно, помага за понижаване съдържанието на мазнини и поддържането на здравословно тегло.

Джинджифил

Той притежава противовъзпалителни свойства и помага за „облекчаването“ на стомашно-чревния тракт. Изследванията показват още, че джинджифилът може да действа темрогенно, което ускорява обмяната на веществата. Освен това джинджифилът потиска апетита, което също е важно за контролиране на теглото.

Вижте още: Какви чувства символизират подправките?

снимка: pixabay.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)