40 години по-късно Бийтълс пуснаха нов клип

06 ноември 2018

Почти 40 години след разпадането на една от най-великите групи в световната музикална история, Бийтълс изненадаха приятно милионите си почитатели. В мрежата се появи нов видеоклип – към парчето Glass Onion от „Белия Албум“, излязъл през далечната 1968 година.

Поводът за изненадата е юбилейно преиздаване на тавата, като феновете ще могат да се сдобият с нея на 9 ноември, когато се очаква тя да излезе по магазините. Видеото е с колажи от не особено популярни снимки на групата с анимирани елементи, като в създаването е участвал и Пол Маккартни.

the-beatles-1__140613232022

Любопитно е да отбележим и, че по време на реализацията на албума в края на 60-те между четиримата членове са възникнали множество конфликти, затова най-дейно участие са взели Джон Ленън и половинката му и „ябълка на раздора“ Йоко Оно.

Вследствие на това по-късно барабанистът Ринго Стар обявява оттеглянето си от групата, а звукоинженерът Джеф Емерик и продуцентът Джордж Мартин са уволнени. Въпреки това, „Белият албум“ става един от най-известните проекти на Бийтълс, като според мнозина именно горепосочените събития допринасят и за сериозната му популярност.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)