mapplace.images.heroLarge-f44e0c5dc88bf08f38e49f6ee4cba864

44 певци от 14 държави пеят от домовете си в най-мащабния проект на Метрополитън опера

22 април 2020

Най-мащабният проект в историята на Метрополитън опера ще се случи на 25 април с концерт на живо на повече от 40 звезди на театъра, които ще пеят от домовете си в 14 държави.

DSC_0188-880x586

Сред поканените изпълнители са прочути и обичани имена като Анна Нетребко, която ще се включи от Виена заедно със съпруга си Юсиф Ейвазов, Соня Йончева, която ще пее от дома си в Женева, Швейцария, Йонас Кауфман – от Мюнхен, Германия, Елина Гаранча – от Рига, Латвия. Ще видим изпълнения и на Диана Дамрау от Оранж, Франция, Роберто Аланя и Александра Курзак от Льо Ренси, Франция, Илдар Абдразаков от Москва, Русия, Пьотър Бечала от Забница, Полша. От Вирджиния ще се включи Рене Флеминг, от ЮАР – Прити Йенде, от Тбилиси, Грузия – Анита Рачвелишвили. Рене Папе ще пее от Дрезден. Пълен списък с участниците в гала-концерта и програма на събитието, която ще бъде публикувана в скоро време, можете да видите тук

Генералният мениджър на театъра Питър Гелб и музикалният директор Яник Незе-Сеген ще бъдат водещи на галата от Ню Йорк и от Монреал. Главният диригент на Метрополитън ще има участие и като пианист, ще бъде показан и предварително направен запис, дирижиран от него с музикантите на театъра от домовете им.

mapplace.images.heroLarge-f44e0c5dc88bf08f38e49f6ee4cba864

Прочутата Метрополитън опера до този момент подходи най-щедро към своята многобройна публика. От 16 март насам всяка нощ тя осигурява безплатен достъп в продължение на 20 часа до някое от заглавията, играни на нейна сцена през последните десетина години. До този момент бяха показани творби на Верди, Пучини, Вагнер, Росини, Доницети, Мусоргски, Дворжак, Пуленк и други автори. Онлайн публиката можа да се наслади на майсторството на звезди като Анна Нетребко, Йонас Кауфман, Хуан Диего Флорес, Диана Дамрау, Рене Флеминг, Джойс ДиДонато, Долора Заджик, Михаел Фоле, Рене Папе и много, много други.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)