landscape-1448462928-christmas-tablescape-copy-880x440

5 идеи за лесни и ефектни Коледни декорации

03 декември 2019

В дните преди Рождество Христово пространствата преливат от светлини и ефектни украси. И как иначе – това е най-красивото и романтично време от годината! Сигурни сме, че вече сте украсили Коледното дърво у дома, но декорацията трябва да се разпростре из цялата къща. 

Затова ви показваме 5 идеи за домашна украса, които са много лесни за реализация, но в същото време ще придадат безценен уют. А ако мобилизирате и децата да ви помогнат в направата им…Тогава ще стане истински забавно и със сигурност много по-красиво.

1447969704-photo-garland

1. Коледна гирлянда със снимки
Започваме с идеята, която най-много ни харесва и признаваме – ще реализираме незабавно. Принтирайте в близкия копирен център семейни снимки, снимки от партита или запомнящи се моменти от изминалата 2016 година. След това пробийте малка дупка и ги привържете с червен конец или тънка панделка към зелен елхов клон. Спомените ви ще се превърнат в невероятни коледни картички! Ако фотографиите са берно-бели, това ще придаде особен ретро привкус на декорацията. Този зелен клон можете да поставите не само на парапета, но и където ви хрумне из къщата.

54bf279bc3296_-_8-sendus-1208-xlg-88881563

2. Лакомства навсякъде
Подберете красиви купи и съдове, за предпочитане червени и ги напълнете с лакомства. В едната сложете плодове, в другата ядки, в третата бонбони и…каквито други вкусотии имате. Между тях поставете по някоя коледна блестяща топка. Домът ви ще изглежда богат и нагизден.

gallery-1446495769-55005ae3c2e05-candle-holder-craft-1209-s3

3. Свещник от ядки
За тази ефектна декорация ви трябва стъклена купа, една свещ и ядки с черупките. Миксирайте лешници, орехи, бадеми, а за цвят поставете мандарини или червени зърна от калина. В центъра закрепете свещ и …толкоз! Много лесно, но много ефектно.

gallery-1446493651-christmas-porch

4. Коледна саксия
Саксията, която стои самотна в двора, защото цветята от нея вече с  заминали по кръговрата на природата, може да се преобрази. Поставете в нея насечени дърва за камина. Съберете шишарки и също ги декорирайте. Забодете няколко елхови клонки и за разкош – коледни лампички. Самотната саксия ще грейне и ще стои вярна и красиво украсена на стража пред вратат ви.

54bfbe87e73f3_-_8-holiday-1208-s2

5. Украса от пера
В коледната декорация може да използвате всякакви материали, които дори не ви хрумва, че могат да са подходящи. Ето така е и с перата. Но ако основа за всичко това е зелено елхово клонче, то спокойно може да развихрите фантазията си и да използвате и други неща – панделки, памук, цветя…

Действайте! Ще се получи много приятно!
Весели празници!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)