Мостар, Босна и Херцеговина

5 идеи къде да пътешествате през юни

13 май 2018

Искате да избягате, но не сте съвсем сигурни къде да отидете? А юни е най-доброто време за пътешествия – все още летните горещини не са настанали, туристическите дестинации не са претъпкани с туристи, цените са примамливи, а зеленината и цветята са се развихрили… Ето 5 идеи за ваканция през юни:

Остров Корсика, Франция

Остров Корсика, Франция

1. Корсика, Франция
Идиличният средиземноморски остров е топъл и слънчев през целия месец. Можете да се разходите, да лежите на плажа и да изследвате местните лозя, без да се изпотявате. Ако това звучи прекалено хубаво, за да е истина, просто изчакайте да си поемете дълбоко дъх: опияняващият аромат, който се простира в района, е характерен за Корсика. Той идва от Макиз, ароматен храст, който покрива половината от острова, а местните хора ще ви кажат, че мирисът се различава от далеч в морето.

Мексико сити

Мексико сити

2. Мексико сити
Юни е чудесно време в Мексико Сити, защото е по-малко пренаселено, но все още можете да се насладите на топлото лятно време. Въпреки, че градът е известен със своята забележителна архитектура, безброй музеи и силна кулинарна  сцена, пътешественици те със стил го обожават и за пазаруването.

Мостар, Босна и Херцеговина

Мостар, Босна и Херцеговина

3. Сараево, Босна и Херцеговина
За историческите маниаци няма място като Сараево на Балканския полуостров. „Градът е красива комбинация от османска, югославска и австро-унгарска архитектура“, казва Шели Клайн, президент на TCS World Travel, луксозен туроператор.  Тя препоръчва посещение в Музея на тунелите в Сараево и прекарване на деня в Мостар, исторически град, известен със стария мост в неповторим османски стил.

Женева, Швейцария

Женева, Швейцария

4. Женева
Женева  наистина се оживява през късната пролет, благодарение на Женевското езеро, река Рона и близките Алпи. От открити концерти в парка до яхтинг на езерото -  природната красота на Женева е на пълен екран.

Амалфи, Италия

Амалфи, Италия


5. Крайбрежие на Амалфи
През юни слънчевите дни са съчетани с аромата на портокалови цветове и жасмин по цялото крайбрежие на Амалфи, а Тиренското море ще бъде достатъчно топло за потапяне.  Юли и август обикновено се смятат за пиков сезон тук,  така че през юни ще намерите малко по-ниски хотелски цени и по-малко тълпи. В

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)