6082104880_e4bb15e777_b

5 красиви езера в Австрия

30 април 2020

Австрия има  2 140 езера с площ по-голяма от един хектар. Взети заедно, те се разполагат на 613 кв.км или на 0,7% от територията на страната. Но в случая впечатляваща е не само бройката на тези езера, а тяхната невероятната красота и спиращите дъха гледки, на които може да се наслади човек. Добре развитата туристическа инфраструктура предлага отлични условия за активен отдих около тях, затова и хиляди австрийци и гости избират да прекарат ваканциите си на някое от красивите езера на Австрия.

 

Almsee (Горна Австрия)

alpiner-see-almsee-österreich-98474645

Езерото се намира в региона Залцкамергут и е привлекателно място за отдих, тъй като регионът на наоколо предлага чудесни маршрути за походи в планината и разходки около езерото.

Attersee (Горна Австрия)

46640798495_0cf8b73840_b

Атерзее е най-голямото езеро в областта Залцкамергут. То е познато и от картините на Густав Климт, който обичал да прекарва лятото в този регион.

Faakersee (Каринтия)

ug-booking_inselhote_faakersee3

Фаакерзее е известно като езерето с най-чиста вода в Австрия. Около него има множество малки плажове, на които човек може да събере слънце и да се полюбува на красивата природа.

Hallstattersee (Горна Австрия)

6082104880_e4bb15e777_b

Това е езерото, в което се оглежда живописното градче Халщадт, привличащо стотици туристи всяка година.

Wörthersee (Каринтия)

Klagenfurt

Мястото е било особено популярно сред австрийската аристокрация в началото на 19-и век. И днес регионът е любимо място на почитателите на водните спортове. Вьортерзее се отличава с по-топла вода и е подходящо за плуване. Освен с велосипеди, то може да бъде обиколено и с корабче.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)