5 места, които да посетите, преди да са станали известни

5 места, които да посетите, преди да са станали известни

09 октомври 2014

Съществената разлика между това да си турист е пътешественик, е че туристът обикаля добре отъпкани и популярни дестинации, посещава всички музеи и катедрали. Пътешественикът от друга страна, е готов да отиде на място, за което знае малко неща, където няма наплив на туристи, той е без екскурзовод и се интересува повече от местната култура и народ, отколкото от културните паметници. Представяме ви пет места, които още не са станали известни, и чакат да бъдат открити и опознати:

Манила, Филипините – Трафикът и бедността са в настоящето, но това не означава, че трябва да избягвате Манила. Напротив, трябва задължително да се докоснете до този красив хаос. Със сигурност, когато хората се уморят от Тайланд, ще започнат да планират почивките си във Филипините. Посетете галериите, опитайте кулинарните изкушения, които предлага, и най-вече… Музеят на обувките в Манила. Направо мечта!

Манила, Филипините

Замбия и Зимбабве – Трудно е да се повярва, че място като водопадите Виктория е непопулярна дестинация. Но това няма да е за дълго, защото наскоро обновиха най-близкото летище, което дава възможност на хиляди туристи да се порадват на това девствено място на границата между две държави. Недалеч от там е националният парк Хванге, където се намира най-голямата популация на африкански слонове.

Замбия и Зимбабве

Рига, Латвия – Латвия е най-добре пазената тайна на Европа, но това скоро ще се промени, тъй като столицата й Рига е обявена за Европейска столица на културата през 2014 (заедно с град Умео). Градът също така е обявен за една от най-евтините европейски дестинации. Побързайте да се запознаете със Старата Рига, кулата на Св. Петър и латвийската национална опера.

Рига, Латвия

Мианмар – Туризмът в Мианмар се развива с пълни сили. Ако през 2010 г. 300 000 души са посетили страната, то две години по-късно броят им става повече от 2 милиона. Преди цените да ударят тавана, посетете това вълшебно място, повозете се с лодка по езерото Инл, изследвайте пещери и вижте отражението на слънцето в Швегадон Пайа.

Мианмар - Туризмът в Мианмар

Ко Ронг, Камбоджа – Да посетите този камбоджански остров е като да влезете в скрийнсейвър. Малки бунгала, без пътища, идеално място за риболов и гмуркания, някои определят този остров като „Тайланд преди 20 години”, преди туристите да го завладеят и променят.

Ко Ронг, Камбоджа

Източник и снимки: dama.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)