camera-514992_960_720

5 места, които трябва да посетим в своя живот

23 юли 2018

Чудесата на света са необятни и не биха могли да бъдат видeни за цял един живот. Но какъв по-добър начин да извлечете максимума от него от пътуването? Ако искате да разнообразите и да видите чудесни природни забележителности, можете да заложите на тези пет места, които много си заслужават и най-важното – със сигурност ще изпишат усмивка на лицето ви, пише radio1.bg.

sphinx-1175828_960_720

1. Кайро, Египет
Подгответе се да бъдете наистина сразени, ако решите да си направите пътешествие до Кайро, Египет. 18-ият по големина град в света – Кайро е трайна изработка на минал свят, която все още възприема модерна аура. Главната атракция на града, разбира се, са Великите Пирамиди и Сфинксът на Гиза. Резервирайте си хотел по поречието на река Нил – на същото място, на което най-ранните цивилизации са се заселили за пръв път.

rio-de-janeiro-3549792_960_720

2. Рио де Жанейро, Бразилия
Може би най-красивата столица в света, Рио де Жанейро преплита красотата на природния свят с темпото на градската метрополия, като живущите там са повече от 6.3 милиона. Можете да видите едни от най-големите красоти на Южна Америка на гребена на залива Гуанабара и Южно-Атлантическия океан, докато се наслаждавате на празничния и динамичен нощен живот на втория по големина град в Бразилия. Ако планувате да посетите това красиво място, уверете се, че престоят ви ще съвпадне с ежегодния карнавал в Рио – най-известният фестивал в света, който обгръща града в светлини, музика, танци и веселие. Също така не пропускайте статуята на Христос Спасител която е на 700 метра височина, на върха на планината Корковадо, с изглед към целия град.

key-west-2409817_960_720

3. Кий Уест, Флорида
Кий Уест, Флорида несъмнено е прекрасен. Като най-южната точка на континенталните Съединени Щати, нищо освен кристално-чиста вода не заобикаля този прекрасен град на Мексиканския залив. Кий Уест е място, на което няма място за стрес и безпокойство. Посетителите могат да се гмуркат с делфините, да карат сърф или просто да се разхождат по плажа, наслаждавайки се на пясъка в цвят „слонова кост”.

japan-2438358_960_720

4. Планината Фуджи, Япония
Планината Фуджи е най-високият връх в Япония и също така – едно от най-свещените й места. Това е място на писатели, туристи и местни жители. Перфектно симетричният покрит със сняг вулкан се намира пред река Кавагучи, което го прави една от най-разпознаваемите природни дестинации в света. Възползвайте се от културата и кухнята на Япония в най-посещаваното от пътешественици място в страната. Също така, не забравяйте да се отбиете и в някой от заобикалящите храмове, за да станете свидетели на уникалната архитектура и да изпитате свещено културно преживяване.

hawaii-298339_960_720

5. Кауай, Хавай
Ако има рай на Земята, той със сигурност се казва Кауай и се намира в Хавай. Наричат го „градински остров”, защото е буквално покрит със зеленина. Въпреки че всеки един от осемте хавайски острова е зашеметяващ, Кауай заема първото място. Той е най-старият и най-северният от всички острови в Хавай. С живописно тропическо крайбрежие, Кауай „приютява” скалите край На-Пали, както и каньонът Уаймея „в сърцето” на острова. Ако отдихът под тропическото хавайско слънце не е достатъчен, непременно грабнете шнорхела и изследвайте кристално чистите води, заобикалящи острова и изобилстващи от тропическа риба.

снимки: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)