rtx1z0ss

5 настройки във Facebook, които могат да гарантират сигурността ви

11 април 2016

Има много потребители, които искат акаунт във Facebook, само за да могат да разглеждат снимките на близки хора или да са в течение на събитията, които техните приятели организират.

Те обаче желаят това без да се налага да дават твърде много лична информация на „всевиждащата“ мрежа на Зукърбърг. Възможно ли е това? Ако следвате съветите на анализаторите от Gizmodo може и да успеете да си осигурите спокойствието, от което се нуждаете, пише digital.bg.

1. Предотвратете вашите харесвания да се превърнат в реклами
От страницата Facebook Settings изберете „Ads“ и след това отворете секцията „Ads with my social actions“. Променете падащия списък в долната част на „No one“.

2. Спрете Facebook да ви проследява извън Facebook
На същата Ads страница, под „Ads based on my use of websites and apps“, може да промените опцията, за да виждате реклами, които обаче да не са резултат на това, което харесвате или правите онлайн. Може също така да инсталирате разширението за Chrome и Firefox, наречено Privacy Badger, което ще спира уеб сайтовете да ви проследяват.

3. Изключете приложения на трети страни
Facebook знае какво сте намислили да правите не само от информацията за себе си, която давате на сайта, но и от другите приложения, с които сте свързани или използвате за да се логнете във вашия Facebook акаунт. За щастие, изключването от тези приложения не е трудно. Отидете на Settings и кликнете Apps, а след това иконата „Remove“ до всяко от приложенията, от които искате да се откажете. Ако вместо това изберете „Edit“ ще може да промените разрешенията за достъп на всяко от приложенията.

4. Скрийте вашия Facebook профил от търсачките
Изберете „Privacy“ от Settings, а след това кликнете върху „Edit“ до „Do you want search engines outside of Facebook to link to your Profile“. Имайте предвид, че може да изминат няколко дни преди промяната да влезе в сила.

5. Блокирайте нежелано съдържание
Отворете падащото меню до някой рекламен пост и изберете „Hide advert“, за да не виждате подобни спонсорирани мнения. А ако изберете „Why am I seeing this?“, ще блокирате рекламодателя напълно.

снимка: qz.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)