зъби

5 причини да подобрите хигиената на детските зъби

19 януари 2018

Хигиената на зъбите е от значение за здравето, за красотата и външния вид, свързана е с комфорта на човека, спестява срещите със зъболекар и не отнема много време. Въпреки това често хората я пренебрегват, намирайки си какви ли не причини за това. Толкова по-трудно е да се накара едно дете редовно да мие зъбите си. За това е необходим най-малкото личния пример от страна на родителите.

Вежте още: Състоянието на зъбите влияе пряко на качеството на живот

Като напомнянане за нейното значение, ви посочваме няколко причини да подобрите хигиената на детските зъби.

1. Редовното миене на зъби, ще намали възможността за кариес и съответно ще посещавате зъболекарския кабинет много по-рядко. Това не значи, че трябва да пренебрегвате профилактичните прегледи. Добре е детето да свиква с възможни посещения при зъболекаря, без това да е съпроводено с болка и да води до страх.

2. Едно от най-хубавите неща е детската усмивка. Ако има чисти и здрави зъби, то няма да има поводи да се притеснява как изглежда.

3. Хигиената намалява възможността да се появяват ранни проблеми със зъбите и ужасната болка, с която много от нас вече са се сблъсквали. Едва ли искате детето ви да усети болките от развален зъб и последващата работа с машинката в зъболекарския кабинет.

4. Децата често консумират сладки неща, газарани натитки и други храни, които могат да повлияят негативно на здравето на зъбите. Хигиената помага да се намали едно такова влияние.

5. Миенето на зъбите е един добър навик, който създавате на вашето дете. Така то ще обръща внимание на хигиената на цялото тяло, която е важна за здравето. Чистотата на тялото дава отражение и на чистотата на духа.

Знаете приказката по повод времето за миене на зъбите:

„Вечер за здраве, сутрин – за красота.”

Текст: Силвия Аризанова

Снимка: ilovemama.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)