35b5d13f7bf64f364f3354adaa77ac67

5 филма за Vogue, които задължително трябва да видите

10 септември 2016

Задължителни за гледане за всеки в модната индустрия и за всички, които обичат модата.

Вчера, светът видя първата от двете части на документалния филм на BBC – Absolutely Fashion: Inside British Vogue, дело на режисьора Ричард  Мейсер. Филмът излиза, за да отбележи  100-годишнината на британската версия на изданието. В очакване на втората част (чиято премиера е на 15 септември),  ви припомняме пет филма, посветени на библията на модата – Vogue.

„Септемврийският брой”

Фантастичен филм посветен на висшата мода.

Лентата разказва за ежедневието на най-влиятелната жена в света на модата от 20 години до сега – главната редакторка на списание VOUGE USA – Ана Уинтур (Аnna Wintour).

Ана Уинтур, легендарната главна редакторка на „Вог” от 20 години, е най-влиятелната и противоречива фигура в света на модата. Скрита зад прическата „боб” и слънчевите очила, които са нейната запазена марка, Ана не е позволявала на никого да рови зад кулисите на списанието й. Досега. Със своя безпрецедентен достъп, филмът на Кътлър „Септемврийският брой” постига в модата онова, което филмът му The War Room направи в политиката – завежда ни в един свят, който само си мислим, че познаваме.

Всеки август рекорден брой читатели с нетърпение очакват септемврийския брой на „Вог”. Броят за 2007 г. е най-големият досега, тежащ близо 2 кг, с продадени 13 милиона копия, и по-мощно влияние върху 300-милиардната глобална индустрия на модата от всяко друго издание. Един задълбочен, смешен и изненадващ поглед върху Ана Уинтур и нейния самоотвержен екип от редактори, докато създават тази задължителна Библия на модата. Кътлър изследва недосегаемия блясък на „Вог”, за да разкрие истинската природа на тези изключително страстни хора.

„Даянa Вриланд: Погледът трябва да пътува”

„Даянa Вриланд: Погледът трябва да пътува“ освен че е интимен портрет на легендарната модна редакторка Даяна Вриланд (1903-1989), наричана „Императрицата на модата“, е и изключителен филм за изключителен човек, превърнал се в легенда приживе. След четвърт век в „Харпърс базар“ (1937-62 г.) тя става главен редактор на „Вог“ и с  това си дело създава професията „моден редактор“.

Задължителен за гледане за всеки в модната индустрия и за всички, които обичат документалните филми!

Vogue: Погледът на редактора

Появата на това документално платно на HBO съвпада със 120-тия юбилей на най-влиятелното модно списание в света. Филмът проследява историята на „Вог”, видяна през очите на някои от най-известните редактори на модната библия.

Към тях се присъединяват кино-звезди като Никол Кидман, Сара-Джесика Паркър и дизайнерите Никола Гескиер и Марк Джейкъбс, чиито шеметен успех е тясно свързан с подкрепата, която списанието им е оказвало от самото начало на кариерата им.

„Вог” е съвременник и верен хроникьор на повече от век постоянно променящи се тенденции в модата, фотографията и отношението към жените – факт, който го превръща в нещо много повече от обикновено модно издание.

Мадмоазел C 2013

Филмът разказва за напускането на Карин Ройтфелд от френския Vogue след десет години на поста главен редактор и за началото на нейното собствено списание CR Fashion Book. Резултатът е доста лична история за това как една от най-влиятелните жени в модния бизнес се премества в Ню Йорк, как започва да изгражда своя бизнес отначало и как се готви да стане баба. Разбира се, във филма се появяват много известни приятели на Ройтфелд от света на модата.

Франка: Хаос и творчество, 2016

Един от най-интересните филми на филмовия фестивал във Венеция тази година е посветен на главния редактор на Vogue Italia – Франка Соцани. „Франка: Хаос и творчеството“ е история за това как Соцани и изградила една невероятна кариера, как е създала своите невероятни приятелство и каква майка е за сина си, който, всъщност е измислил и заснел лентата.

Franca: Chaos & Creation Trailer from Franca: Chaos & Creation on Vimeo.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)