DSC03925

50 години Детска градина Детелина град Земен

03 юни 2019

В Деня на Детето – 1 юни, в малкият град Земен се състоя един голям и много мил празник. Детската градина в малкото населено място отбеляза свота 50-та годишнина.  От няколко години тя носи името Детелина. Това става година, след като Земенската Гимназия отбеляза 150 години Просветно дело.

DSC03944

Гледайте: Земен отпразнува 150 години просветна дейност в града

 

В салона на Читалище Светлина в град Земен се състоя тържество, на което малките възпитаници изнесоха чудесна програма – с много стихове, песни и танци. Под умелото ръководство на учителите си и директорката г-жа Светлана Арсова те разчувстваха всички и създадоха  прекрасно и приповдигнато настроение в цели град.

DSC03754

„Уважеми учители, вие не просто се грижите за нашите деца, вие изграждате у тях ценности, вие ги възпитавате да обичат България, давате им най-важните житейски уроци! Възхищавам се за енергията и просветителството, с което го правите“, заяви кметът на Община Земен Димитър Сотиров.

Гледайте: „Часът на кмета“ – Димитър Сотиров, кмет на община Земен (цялото предаване)

DSC03870

 

Община Земен се постара да направи тържеството впечетляващо и за пореден път демонстрира изключителните грижи, които полага за най-малките. Специални благодарности бяха отправени и към зам. кмета г-жа Даниела Владимирова – дългогодишен учител в Земенската Гимназия за вниманието и грижите, които полага. Сградата на Детска градина Детелина е в отлично състояние и администрацията полага преоритетно изключителни грижи за малчуганите си.

DSC03769

Областният управител на Перник Ирена Соколова също поздрави участниците и връчи плакет на директорката Светлана Арсова с думите:

Благодарим на целия преподавателски състав за това, че 50 години ДГ „Детелина“ работи за мисията да бъде святото място, в което децата на Земен получават обич, подкрепа, знание, възпитание и одобрение, за да израстват здрави, пълноценни, приобщени към основни ценности личности. Специални благодарности на целия учителски и помощен състав на Детска градина Земен в годините, за всеотдайността в обучението и грижите за децата ни хубави!

DSC03955

DSC03995

Възпитаниците на единствената детска градина в община Земен бяха поздравени и от по-големите – учениците от СОУ Св.Св.Кирил и Методий гр. Земен.

DSC04039
И за финал – на рожден ден, като на РОЖДЕН ДЕН – торта и свещички!

DSC04240

DSC04268

След празненството, община Земен даде коктейл за всички бивши и настоящи учители и служители в Детската градина, който се превърна в мила среща с много хубави спомени и настроение.

Много четирилистни детелини, късмет и безгрижни детски дни пожелаха всички участници и гости на малчуганите!
Ние, от In LIFE се присъединяваме към пожеланията!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)