риба

500 ястия с риба и морски дарове

05 февруари 2018

Около средата на януари на книжния пазар се появи нова книга с рецепти за риба и морски дарове. Изданието е на „Книгомания” със заглавие „500 ястия с риба и морски дарове, които непременно трябва да опитате”. Автор е Джудит Фъртиг. Книгата е с твърди корици и 288 страници. Преводът на български език е направен от Христо Димитров.

Включени са 500 рецепти за различни случаи и ситуации – закуски, салати, леки обеди, вечери, глезотии за парти и още какво ли не. Няма значение какво искате да приготвите – гарнитура, основно ястие, обяд или коктейл – тук ще откриете за всякакви случаи. Книгата предлага голямо разнообразие от рецепти с риба и морски дарове – от класическите печени филета до вдъхновените от азиатската кухня къри и супи.

Във въведението присъстват съвети как да включите рибата в балансирания режим на хранене, както и насоки кога и къде да купувате риба. Рецептите включват класически ястия от цял свят, включително здравословни ястия с ориз от Югоизточна Азия, класически френски рецепти и любими семейни предложения.

Вижте още: Рибарска супа от кефал

Авторът на книгата, Джудит Фъртиг се е обучавала в „Ла Варен” в Париж и в „Кордон Бльо” в Лондон, а днес е кулинарен автор и живее в Канзас Сити в САЩ. Нейни статии са отпечатвани по цял свят в редица авторитетни списания. Джудит Фъртиг е автор на кулинарни книги, инструктор и стилист на храна.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: Детайл от корицата на книгата „500 ястия с риба и морски дарове, които непременно трябва да опитате” (Книгомания, 2018)

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)