5 джи 5 G телеком интернет

5G мобилна мрежа се тества в Китай

18 септември 2018

Китайският мрежови оператор Чайна телеком (China Telecom) обяви началото на тестове на мрежа пето поколение 5 Джи (5G) в 17 града в страната, предаде ТАСС.

Според съобщение на компанията тези мерки са насочени към ускоряване на пускането в експлоатация на технологията в Китай.

Ръководителят на компанията Ян Цзе, цитиран от вестник „Чайна дейли“, уточни, че целта на тестовете е „да се даде импулс и да се осигури лидерството на компанията в надпреварата за комерсиализацията на технологията“.

Сроковете и градовете, в които ще се състои тестовото пускане на мрежата, не се посочват.

По думите на Ян Цзе Чайна телеком също така планира да създаде иновативни центрове 5 Джи за ускорено изследване и разработка в сферата на комуникационните технологии от това поколение.

Според прогнозите на консултантската компания Ърнест и Янг (Ernst & Young – EY) до 2025 година в Китай ще има над 576 милиона ползватели на 5 Джи мрежата, което е над 40 процента от общия брой на ползвателите в света.

Освен Чайна телеком активно разработват 5 Джи мрежата в Китай и други китайски оператори като Чайна мобайл (China Mobile) и Чайна юником (China Unicom).

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)