6 спортни идеи за бързо влизане във форма

6 спортни идеи за бързо влизане във форма

18 април 2015

Зимата безвъзвратно си отиде! Натрупани с широки дрехи и палта, можехме да си позволим някой и друг килограм отгоре, но …идва лято! И добре, че има един сезон между тях – пролетта, когато можем за кратко време да се вземем в ръце и да изваяме перфектна фигура.
Едва ли ще изненадаме някой, ако кажем, че спорта е най-важният и бърз начин да влезем във форма. Диети? Да! Винаги помагат, но никога не са достатъчни. Колкото и килограми да успеем да свалим, само спорта може да върне стегнатото ни тяло и тонуса на целия организъм.
Ето защо днес ви представяме 6 от най-популярните спортове, чрез които наистина за кратко време може да изглеждате напълно променени. А и успоредно с това ви представяме и последните тенденции в спортните дрехи и динамичен аутфит.

6 спортни идеи за бързо влизане във форма

1. Колоездене
Този спорт си има редица положителни страни – лесен, достъпен и интересен. Освен това преодоляването на разстояния с колело винаги е забавно и развлекателно и може да бъде дори разходка из забележителности. Предимството е, че този спорт не е прекалено натоварващ, могат да се редуват лесни и по-трудни трасета. До скоро у нас липсваха алеи за велосипедисти, но все пак започнаха да се появяват все повече. По пътищата също започна да се натрупва известна култура на движение и толеранс към колоездачи. Все пак – не забравяйте да добавите към аутфита си каска. Все още в България, особено, ще ви е необходима.

vogue-april-2015-model-fit-03

2. Фитнес
Със или без инструктор, намерете най-удобния за вас фитнес салон и планирайте минимум две посещения в седмицата за по 2 часа. Резултатите ще са чудати. Все пак е добре да се консултирате със специалист за група упражнения, според мускулните групи и как да ги редувате. Ако не можете да си го позволите – интернет е заринат с такава информация. Сигурни сме, че в салоните ще се мотивирате допълнително от останалите посетители – кой от кой по-амбициран да влезе в перфектна форма и да извае тяло. Успех!

vogue-april-2015-model-fit-09

3. Плуване и гмуркане
Плуването е спорт, който „причинява“ най-комплексното натоварване на тялото, защото всеки мускул и клетка от нас участва в преодоляването на водното съпротивление. Ето защо, използвайте всяка една възможност да поплувате, а ако случайно има и условия за дайвинг – чудесно! Това е едно от най-освежаващите занимания, които може да причините на тялото си.

vogue-april-2015-model-fit-11

4. Тенис
Този спорт може да се конкурира с плуването по натоварване на мускулатурата и комплексност на тонуса. Освен това е истински забавно да има и състезателен ефект. Така не се усеща времето с ракета в ръце, а и ако победиш… Насладата е удвоена! Преди време този спорт се считаше за елитарен /той и сега си е такъв, де/, но вече има достъпни бази и условия за практикуването му. Купете си карта за най-близкия тенис корт, накипрете се с тематични спортни дрехи и дръжте здраво ракетата!

vogue-april-2015-model-fit-06

5. Скачане на въже
Ето това движение май не е спорт, като изключим съчетанията с въже по художествена гимнастика. Но пък е най-лесния, най-бързия и абсолютно безплатен спорт. Ако не калкулираме цената на едно въже, която си е нищожна, на фона на останалите спортни инициативи, изброени по-горе, то може да се каже, че направо си е без пари. Освен това може да се практикува в къщи, в градината, в парка и т.н. Лесно и бързо. В същото време доста натоварващо!

vogue-april-2015-model-fit-01

6. Бокс
Този доста мъжки спорт, вече печели привърженици и сред нежната половина на човечеството. Демонстрацията на силен удар, където и да го нанесеш в живота води до изключително самочувствие. Само че, за да се стигне до този удар, трябва доста сериозна физическа подготовка, в която се горят много калории и се укрепва цялостната мускулатура на тялото. Екстравагантно е – опитайте! А и ще ви свърши работа извън залата, ако се наложи да се разправяте с някой досадник.

Който и спорт да изберете – отдайте му се в пролетните дни и още в началото на юни ще имате перфектна форма за горещите плажове. За по-напълнялите през зимата и ентусиастите препоръчваме и комбинации.
И моля ви – не случайно сме представили спортните си идеи за визия! Много е важно да сте модерни!
Хайде, вие сте на ход!

текст: В.Сименова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)