жълти стотинки

62 876,09 лв. събра акция „Жълти стотинки – Деца помагат на деца” за 2018 г.

08 февруари 2019

Общатата сума от събраните средства от благотворителната акция  „Жълти стотинки – Деца помагат на деца” за 2018 г. е 62 876,09 лв., обявиха организаторите на инициативата. По думите им това е нов рекорд и отбелязват, че събраните средства се увеличават с всяка изминала година.

Събраната сума ще послужи да се закупи всичко необходимо за клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. Преди това вече е доставано необходимото на Клиниката по неонатология във вид на оборудване – два кувьоза и два комплекта тръби за апаратите за изкуствена вентилация.

Инициативата продължава и през тази година, като всеки може да дари в различни градове на България. На страницата на акцията във Facebook може да намерите подробна информация. Целта е през 2019 г. да се съберат средства за необходимото оборудване на Детското отделение на МБАЛ „Хасково“.

За 11 години провеждане на акцията е събрана сумата 345 669,91 лв. Със средствата са подпомогнати в закупуването на оборудване болници в София, Варна, Сливен, Видин, ВеликоТърново, Стара Загора и други български градове.

Вижте още: Археолози направиха дарение за болница в Монтана

снимка: Жълти стотинки/Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)