Шоколадово желе

Шоколадово желе

29 декември 2015

Френският желиран десерт беше и си остава един от най-вкусните десерти в света. Още Бонапарт и съпругата му са се наслаждавали на тази вкусотия.

Със сигурност има стотици рецепти за желиран десерт. Днес ви представяме варианта с шоколад, с който да изненадате близките си в празничните дни.

Необходими Съставки

  • захар - 30 гр.
  • прясно мляко - 200 мл.
  • шоколад - 50 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • желатин - 5 гр.

Начин на приготвяне

Млякото се сварява с шоколада и захарта.

Жълтъкът се разбива добре и на тънка струя се прибавя към млякото.

Сместа се поставя на тих огън и постоянно се бърка, докато се сгъсти. 

Желатинът се разтваря в хладка вода в съотношение 1:3 и се прибавя към шоколадовата смес. Кремът се разбърква и се изсипва в купички. 

Поднася се след охлаждане и желиране. 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)