
Днес ви предлагаме още един десерт с аромат на празник:
Необходими Съставки
8 мандарини, обелени
1 ч. ч. захар
200 мл вода
1 пръчка канела
2 звездни анасона или карамфилчета
1 ч. ч. замразени червени боровинки или други червени горски плодове
пълнозърнести сухари или бишкоти за сервиране
Начин на приготвяне
Захарта се залива с 2 с. л. вода и се слага да се стопи на среднотъмен карамел. Отстранява се от огъня и се налива внимателно останалата вода. Връща се на огъня и се разбърква, докато се стопи. Оставя се да поври 3-4 мин. заедно с канелата и анасона. Слагат се мандарините и се оставят да поврат 2-3 мин. Съдът се отстранява от огъня, махат се плодовете на анасона, охлажда се и се оставя, покрит, да постои поне 6 часа.
Мандарините се изваждат в тавичка върху хартия за печене и се слагат за 10 – 12 мин. в загрята фурна на 220° С, за да се зачервят.
Сосът от мандарините се загрява отново и се вари, докато се сгъсти добре. Слагат се боровинките и след 1-2 мин. се маха от огъня.
Карамелизираните мандарини се сервират в купички заедно със соса. Гарнира се с пълнозърнести сухари или бишкоти.

Предишна:
Le Bon Marché с идеи как да подредим Коледните трапези

Следваща:
Наш Маркт Виена ви поздравява!
Още по темата
-
Тартар от сьомга
In TASTEТова предястие в последно време е особено актуално в гурме ресторантите, дори е показателно за ...
-
Ресторант „Плахута“ – „Меката“ на прочутия Tafelspitz
In TASTEАвстрийската кухня е строго традиционна. Като цяло е доста изчистена по отношение на стил и ...
-
Тиквена крем супа
In TASTEНеобходими продукти: 6 чаши пилешки бульон 1 и ½ чаени лъжички сол 3 и ½ ...
-
Макарони с домати и моцарела
In TASTEНеобходими продукти: 400 г макарони 400 г сирене 100 г моцарела 1/2 л. домати от консерва 1 връзка босилек 1 яйце ...
Остави своя коментар през Facebook