Карамелизирани мандарини

Карамелизирани мандарини

28 декември 2015

Днес ви предлагаме още един десерт с аромат на празник:

Необходими Съставки

8 мандарини, обелени

1 ч. ч. захар

200 мл вода

1 пръчка канела

2 звездни анасона или карамфилчета

1 ч. ч. замразени червени боровинки или други червени горски плодове

пълнозърнести сухари или бишкоти за сервиране

Начин на приготвяне

Захарта се залива с 2 с. л. вода и се слага да се стопи на среднотъмен карамел. Отстранява се от огъня и се налива внимателно останалата вода. Връща се на огъня и се разбърква, докато се стопи. Оставя се да поври 3-4 мин. заедно с канелата и анасона. Слагат се мандарините и се оставят да поврат 2-3 мин. Съдът се отстранява от огъня, махат се плодовете на анасона, охлажда се и се оставя, покрит, да постои поне 6 часа.

Мандарините се изваждат в тавичка върху хартия за печене и се слагат за 10 – 12 мин. в загрята фурна на 220° С, за да се зачервят.

Сосът от мандарините се загрява отново и се вари, докато се сгъсти добре. Слагат се боровинките и след 1-2 мин. се маха от огъня.

Карамелизираните мандарини се сервират в купички заедно със соса. Гарнира се с пълнозърнести сухари или бишкоти.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)