ИД се опитва да стресира света с Коледни съобщения

ИД се опитва да стресира света с Коледни съобщения

27 декември 2015

Наред с всички положителни емоции, ще запомним 2015 с два шокиращи и трагични атентата, при това в сърцето на Европа – знаковият разстрел на журналистите на Шарли Ебдо и кървавата баня в края на ноември в Париж. Зад всичко това стои тероризма в лицето на Ислямска държава и множеството формирования, които я подкрепят и които поставиха пред човечеството въпроса „Дали сме на прага на нова световна война?“

Ето, че и по Коледните празници за християнския свят провокациите от терористите не спират. Reuters разпространи аудио съобщение, най-вероятно изпратено от Багдат,  от лидера на ислямската държава, в отговор на въздушни удари от страна на Русия и на водената от САЩ коалиция в последните дни. Тези удари очевидно са отслабили знакови позициина терористите.

Бъдете сигурни, че Бог ще предостави победата на онези, които истински му се покланят! И чуйте добрата новина –  държавата ни се развива добре! Колкото по-интензивна война водите срещу нас, толкова по-чисто става за нас и още по-тежко за вас!“,  се казва в съобщението, което се приписва на Абу Бакр ал Багдади.

Той беше публикуван в събота /бел. ред. 26 декември 2015/  на акаунти в Туитър, на който обикновено се публикуват съобщенията и кървавите отчети на Ислямска държава.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)