Виж спектакъла „Това е България“ на НФА „Българе“ – 1 част!

01 януари 2016

В първите часове на новата 2016 година, нима има нещо по-приятно и красиво за сетивата ни от това да се насладим на магията на една от най-големите ни гордости – неповторимия български фолклор?! Това е и причината днес да представим на вниманието ви първата част от изключителния музикално-танцов фолклорен спектакъл „Това е България“ на Национален фоклорен ансамбъл „Българе“.

Христо Димитров - Българе в Холандия

Именно с неговото изпълнение, родните таланти жънаха успех след успех по време на едномесечното си турне в Кралство Нидерландия, което привлече не само сънародниците ни там, но и местните жители, желаещи да се насладят на изкуството на виртуозните българи.

Сценарият, хореографията и режисурата са дело на създателя на ансамбъла Христо Димитров, което обяснява защо спектакълът по невероятен начин представя богатството на българския фолклор. 

Българе в Холандия

Тук е моментът да припомним, че за изминалите 13 години съществуване, Национален фоклорен ансамбъл „Българе“ е имал над 1600 представления в над 22 държави по света – факт, който доказва, че те са безспорно най-успешното име в това отношение у нас. Стига толкова приказки, насладете се на 1 част от неповторимото шоу на уникалните българи!

Оператор: Кунчо Поляшки/Симеон Симеонов
Фотограф: Симеон Симеонов
Постпродукция: Симеон Симеонов

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)