Veganuary или месец на вегетарианството и звездите, които го подкрепят

Veganuary или месец на вегетарианството и звездите, които го подкрепят

04 януари 2016

Всяка година все повече знаменитости стават вегетарианци. Така че, не е изненада, че голяма част от тях се включват в кампанията Veganuary, която се провежда за трета поредна година.

Както можете да предположите, Veganuary е симбиоза от думата „вегетарианец“ и „Януари“. Така, през 2014 г., по време на флаш моб в първия месец на годината присъстваха около 3000 души, през 2015-та, тази цифра се увеличи до 13 000, а през 2016-та организаторите предполагат, че броят на участниците ще достигне 50 000 души. Половината от тях ще останат вегани завинаги.

Разбира се, отказът на хората от месо, риба и млечни продукти и преминаването към вегетарианска храна е силно повлияно и от медийните лица. Например, Брад Пит и Гуинет Полтроу отдавна са в групата на вегетарианците, а през миналата година те към тях се присеединиха  Бил Клинтън и Ан Хатауей.

По данни на западните медии, тази година в кампанията Veganuary ще се включат звездата от телевизионната поредица „Downton Abbey“ –  Питър Игън, дизайнерката Вивиан Уестууд и други известни личности.

Save The Arctic Collection Launch Photocall

"China: Through The Looking Glass" Costume Institute Benefit Gala - Alternative Views

Организаторите на събитието казват, че нарастващия интерес на хората към веганството е резултат на нарастващата осведоменост и разбиране, че това е един чудесен начин да се справим със световната продоволствена криза.

Отглеждането на животни за консумация на месото им и производството на млечни продукти увеличава емисиите на въглероден диоксид в атмосферата. В допълнение, животновъдство допринася за глобалното затопляне.

 Основната цел на Veganuary остава загрижеността за животните.

Ние, от In Life, също смятаме, че след обилните празнични трапези е наистина уместно да направим лека детоксикация.

Снимки: Getty Images

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)