game-of-thrones-season-5-finale-jon-snow1

Официално: Шестият сезон на Game of Thrones излиза преди книгата

05 януари 2016

Авторът на фентъзи поредицата „Песен за огън и лед“, по която се снима „Игра на тронове“ не е успял да завърши поредната книга в крайния срок до 31 декември. Това дефакто означава, че книгата „Ветровете на зимата“ няма да бъде публикувана преди началото на шестия сезон на „Игра на тронове“  през април“ , както признава и самият Джордж Р.Р. Мартин  в блога си, поднасяйки извиненията си на читателите.

По думите му, забавянето е разочаровало редакторите и издателите, телевизионния канал HBO, който заснема сериала, литературните агенти и преводачите.

„Книгата не е донаписана. И едва ли ще бъде довършена утре или през следващата седмица. Да, написано е много. Стотици страници, десетки глави… Но остана да се напише още немалко. Не мога да кажа и кога ще бъде довършена и публикувана“, добавя той.

Иначе цикълът „Песен за огън и лед“ към този момент се състои от пет книги, по които са заснети пет сезона от сериала „Игра на тронове“. Първият роман е издаден през 1996 година, а последният – през 2011 година. Снимките на шестия сезон на „Игра на тронове“ започнаха през юли, като сюжетът се гради както върху вече издадени книги на Мартин, така и върху неизлизали досега, а писателят е в тясно сътрудничество със създателите на телевизионната поредица.

Шестият сезон на „Игра на тронове“ ще стартира на HBO през април 2016 година. До момента фентъзи сагата стана най-гледаният сериал в историята на телевизия HBO, задминавайки популярната поредица „Семейство Сопрано“. Средната гледаемост на петия сезон чрез всички платформи за излъчване достигна 20 милиона зрители на епизод. Сериалът е носител на много награди, сред които 26 „Еми“ и „Златен глобус“.

Снимки: HBO

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)